Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На първо място трябва да продължим битката срещу пакета "Мобилност". Предстоят важни разговори за селско-стопанската политика и субсидии, вечната тема нелегална миграция и защита на българския интерес по нея.

Тези три приоритета, по които ще работи, очерта избраният за евродепутат от ВМРО Ангел Джамбазки, след като получи удостоверението си от ЦИК, че е избран бъдещия европарламент.

Андрей Слабаков пък логично за свой приоритет посочи културата. "Българската култура и изкуство трябва да бъдат представени във всички европейски държави. Това не е трудно да има концепция", каза Слабаков.

"Не съм се явил на тези избори с амбицията на всяка цена да бъда евродепутат. Това беше изпълнение на един морален дълг към СДС, с който да помогна на организацията, в която членувам от 30 години - да възвърне своя авторитет и позиции в политическия живот. Мисля, че успяхме и движението на СДС ще продължи напред. Това е партията, благодарение на коята днес в България има демокрация", каза Александър Йорданов от СДС.

Той смята, че ще бъде полезен, ако, както очаква, в комсиите на Европарламента, може да даде експертиза - по външна политика, по сигурност и по образование и култура.

"Надявам се всички 17 евродепутати да се обединят и да работят заедно за интересите на българските граждани", каза депутатът и шеф на предизборния щаб на БСP Георги Свиленски.