Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Деница Желева
Деница Желева

Деница Желева е назначена за шеф на кабинета на премиера на мястото на Румяна Бъчварова. Това обяви Бойко Борисов след заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

В момента тя е международен съветник на министър-председателя.

Анализът за тези избори е, че победата е категорична и с оставките в БСП. Когато си победител - е приемливо да си мълчиш. Резултатите са добри, каза още Борисов.

"Приех оставката на Цветанов, защото това беше и негово решение, но и защото доверието в нас е спаднало. Няма трети вариант, вариантите бяха - напуска ръководните постове в партията, спира да се явява по медиите като лице на ГЕРБ и остава редови член, който работи в централата, той това не го избра и напусна изцяло. Избирането на негов заместник е работа на централата и на конгреса", каза още той.

"Мисля, че с двама заместници ще се справя и с премиерските си задължения. Ще освободим и Румяна Бъчварова, защото отива посланик в Тел Авив. На нейно място ще е Деница Желева", допълни Борисов.

 "Конгрес ще проведем на 7 юли".

"Не може в Ямбол, Плевен и Добрич да направим всичко, и пак да не спечелим изборите. Исках днес, преди да се прибера, да ги успокоя, че който си върши работата, ще продължи да си я върши. Ще създам и орган за контрол вътре в партията за сигнали, жалби и т.н.", категоричен бе Борисов.

Орган за контрол и сигнали в партията създава той в партията, за да не си позволява никой "да сочи тавана" (да иска подкупи), като районния кмет на Пловдив.

"Видяхте какво се случва, когато някой сочи тавана и си позволява такива неща", заяви Борисов.

На въпроса дали Цветанов ще му липсва по време на изборите, Борисов заяви: "Дайте да говорим сериозно по този въпрос".

"Винаги народът ми дава кредит на доверие, аз винаги съм следял какво се иска от мен. Разбрах, че дори днес президентът е видял какви прекрасни училища сме направили и ремонтирали", завърши той и отрече твърдението, че Томислав Дончев ще бъде негов заместник, защото е вицепремиер.

"Не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее по концертите, невинаги се съобразиха с мен каквото исках в кампанията", вметна Борисов.

Бойко Борисов Снимка: Ройтерс
Бойко Борисов Снимка: Ройтерс