Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Делян Пеевски СНИМКА: Архив
Делян Пеевски СНИМКА: Архив

"Има и по-интересни неща от това, че съм в парламента.С г-н Цонев искаме да ви ги обявим. Вчера питахте какви законопроекти ще внасяме. Мислим да внесем проект за сваляне на ДДС-то на хляба, защото това е голям проблем. Обмисляме свалянето на 5%. За лекарствата ще помислим. За безплатни детски градини, както и за ДДС-то на книгите".

Това обяви пред журналисти в парламента депутатът от ДПС Делян Пеевски днес.

По-подробно пред журналистите идеята представи зам.-шефът на групата на ДПС Йордан Цонев, който заради големия медиен интерес към Пеевски, който за втори пореден ден е в парламента, се обърна шеговито към медиите с думите: "Всяка сутрин ли ще е така? Мадона да беше дошла в българския парламент нямаше да тичате така?"

"Обмисляме пакет законодателни инициативи, свързани с някои промени като ДДС-то за хляба, лекарствата и книгите. Ще проведем обаче срещи с хлябопроизводителите, зърнопроизводителите. Ще проведем срещи и с бранша на фармациите, защото това не е еднозначно. Не искаме да бъдем популисти. Трябва да сме абсолютно сигурни, че цените ще паднат, за да го направим. А не да има обратния ефект - те да задържат цените и само да им се увеличава печалбите. Затова този процес, за разлика от това, че някои партии го правят популистки, ние ви го обявяваме, но го обявяваме не за друго, а защото ще стартираме поредица от такива срещи", обясни пред журналистите Цонев.

За книгите предвиждаме намаляване на ДДС, но най-важното от предложенията, които ще обмислим е безплатен пакет за детските градини, продължи той.

"Един от основните проблеми и които предлагаме за обсъждане с другите партии, е строителство на детски градини и то в много големи размери от бюджета. Да кажем да се пренасочи онзи ресурс, който беше за саниране - за строителство на детски градини. Сега ще обмислим и да бъде безплатно, за да може майките да се реализират и да работят. Това е огромен проблем в цялата страна. Видяхме го, не е само в София. Така че започваме да обсъждаме един такъв законодателен пакет. Разбира се, това е само една част. Следващия пакет, който ще обмислим е за реално облекчаване на бизнеса, като тук говорим за скъсяване на времето за една инвестиция и още др.", каза още Цонев. И подчерта, че едва в процес на работа ще обясни пред журналистите какви са реалните проблеми и какво може да се направи за решаването им.

На журналистически въпрос дали това е подготовка за местния вот наесен, Цонев отговори така: Не. Няма отношение към изборите. Никой веднага след изборите не прави това. Нарочно го правя след изборите, за да видите, че не е популистко.