Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Заради подозрения, че бившата му жена вече има връзка с друг, 30-годишният Нелгин Осман от Шумен съставя кървав план, без изобщо да се интересува, че тя сама отглежда трите им деца. Причината е, че мъжът бил заслепен от болезнена ревност и от силни чувства към нея, разкриха близки до разследването.

На 22 май той я проследява по пътя за работа. Започва открито да преследва колата, в която е 26-годишната Нурсел и неин колега. Настига ги и очевидно е засякъл автомобила им, защото нарежда на жената да излезе. Без да каже повече нито дума, той

насочва пистолет

към главата й и стреля

Спътникът й остава невредим, става ясно от полицейския бюлетин.

Бившият съпруг натиска още веднъж спусъка на оръжието и стреля във въздуха. След което се качва в колата и изчезва в посока Русе. Сигналът за простреляната жена е подаден в полицията в 5 часа сутринта.

“Агресията на Осман е била насочена само към Нурсел. Колегата й не е бил обект на покушението”, категоричен бе полицейски източник.

Като недовършен опит за убийство в условията на домашно насилие прокуратурата определи деянието по чл. 116 от НК. Наблюдаващият прокурор посочи наказанието по този текст – от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Той поиска от съда да наложи на обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение – “Задържане под стража” заради опасност да се укрие и да извърши друго престъпление.

Доводите на прокуратурата за постоянен арест са, че обвиняемият е заплашил с убийство свидетеля на инцидента. Освен това има категорични доказателства, че е преправил газов пистолет, и накрая – жената и преди този инцидент е подавала жалба за

поредно

насилие

Доста служители от “Съдебна охрана” съпровождаха обвиняемия. Той изглеждаше сравнително спокоен, сякаш нищо не се е случило. Дори позволи на репортерите да го снимат.

Служебният защитник на стрелеца не приема аргумента на прокуратурата, че деянието е извършено в условията на домашно насилие. Той бе категоричен, че след като

Осман е размислил

и се е предал сам

на полицията, направил е самопризнания, следва съдът да прецени дали да не е за по-лека мярка “Домашен арест”.

“Исках само да я сплаша, а не да я убия”, заяви Нелгин Осман, като поиска съдебният състав да му наложат домашен арест.

Преди произнасянето по мерките съдия Марияна Георгиева заяви, че за доказване на деянието са

разпитани

свидетели,

обвиняемият е направил признания, изготвена е балистична експертиза за вида на използваното оръжие. Тя отхвърли твърденията на Осман, че в случая бившата съпруга е била сплашена. Напротив пистолетът е бил изпробван дали може да нанесе поражения. Затова съдът му налага “Задържане под стража”, докато върви разследването.

“Нелгин е стрелял от ревност, въпреки че от февруари има официален развод с жена си, все още е изпитвал чувства към нея. Имат три деца – момче на 7 години и две момиченца на 4 години”, сподели пред “168 часа” адвокатът на Осман, който ще обжалва постоянния арест на своя подзащитен.

Къде в момента е на лечение пострадалата Нурсел, четете в печатното издание на "168 часа".