Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СТОЯН ЗАЙКОВ
СТОЯН ЗАЙКОВ

Стоян Зайков-Чане се е изкъпал и е задигнал храна и одеяла от вила в с. Долна баня. Това предполагат разследващите, след като семейство заварило имота си разбит, а следово куче надушило следи от издирвания за две убийства в Костенец Чане. Селото е на 9 км от града.

Сигналът за вилата, в която било влизано след счупване на прозорец, бил подаден от семейството през почивните дни около 24 май. Хората обяснили, че им липсват суха храна, консерви и 3 одеяла. Банята също била ползвана. При огледа следови кучета потвърдили, че най-вероятният апаш е Стоян Зайков.

Кучета открили следи и в други вили до Костенец. Имало и няколко други имота, в които било влизано през прозореца. По същия начин Чане влязъл и в дома на бившата си приятелка Милена на 9 май, когато според основната версия я убил. Затова криминалистите смятат, че именно той е влизал в имотите. Една от вилите пък била отворена с ключ, скрит в пристройка. Смята се, че Чане го е намерил и използвал.

Той се крие вече 18 дни. Докато МВР го издирваше за убийството на майката на сина му, неговият съсед и братовчед Валентин Петров бе намерен убит в дома си. Заради липсата на взлом се предполага, че той е крил Чане.

Вечерта в понеделник пък жена от Костенец подала сигнал, че е забелязала подозрителен мъж, който според нея е издирваният Зайков.Това затвърдило хипотезата на полицията, че Чане е в района, в който и преди се крил с месеци. Два дни по-рано подобен сигнал бил подаден и за близкото с. Горна Василица.

При претърсванията обаче Чане не бил открит. Продължава и работата със сина му Стивън, потвърди вчера вътрешният министър Младен Маринов. Както “24 часа” писа, той всеки ден ходи да храни животните на семейството. Придружават го полицаи, които в неформална обстановка го разпитват къде го е водил на походи баща му.

Издирването на Чане буксува повече от половин месец, а досега той е неоткриваем.

Подозренията са, че с помощта на малко радио следи информациите за издирването си. За залавянето му бяха ангажирани освен полицаи и екипи от всички спецчасти на МВР, дронове и хеликоптер. Операцията погълна и сериозен финансов ресурс, но засега резултат няма.

“Има отлив на туристи и в селото, и в Костенец. Все пак ние сме в планината, повечето хора идват заради разходките и не могат да си ползват пълноценно почивка”, обясни кметицата на с. Костенец Любка Кацарова. Хората спрели и да ходят по вилите си от страх да не засекат Зайков.