Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пролетният базар на книгата е от 28 май до 2 юни в НДК. Не пропускайте и някои заглавия за грижата за себе си.

„Да остаряваш бавно е изкуство“, Димитър Чавдаров

Благодарение на съвременните познания и възможности ранната старост може да бъде забавена чрез знание и воля, без ограничения и аскетизъм. В книгата се разглеждат причините за интензивното стареене и възможностите за неговото забавяне. Подробно са описани образът на старостта и вредните фактори, затрудняващи и скъсяващи живота. Представени са полезният хранителен режим, техниките за укрепване на физическото състояние и начините за предпазване от заболявания, състаряващи организма. Специално внимание е отделено на съвременните методи за подмладяване чрез пластични операции, козметика, хормони, стволови клетки, импланти, генни модификации. Анализирани са вероятните причини за незавидната продължителност на живота у нас в сравнение с редица развити страни и „сините области“ със столетници.

„Ръководство по кетогенна диета за начинаещи“

През последните години кетогенната диета завладя света на здравословното и фитнес хранене: множество специалисти я препоръчват при хронични заболявания и затлъстяване, а броят на доказателствата за ползите от нея расте непрекъснато. Този режим гарантира невероятни резултати независимо дали искате да се справите с диабет, сърдечносъдови или неврологични проблеми или просто целите да отслабнете. Концепцията да се храните с много мазнини и минимум въглехидрати обаче изглежда колкото проста, толкова и объркваща. Целта на тази книга е да ви помогне да преминете на този режим на хранене и да се придържате към него без особени затрудения.

„Код затлъстяване“, д-р Джейсън Фънг

Всичко, в което вярвате за отслабването, е погрешно. При всеки един човек причината за наднорменото тегло и затлъстяването е хормонална. Книгата разглежда централната роля на инсулина в регулирането на телесното тегло и описва изключително важната роля на инсулиновата резистентност. Не можете да постигнете трайно отслабване, ако не отстраните истинската причина за трупането на килограми. В тази много четивна и провокативна книга д-р Джейсън Фънг представя оригинална и научно доказана теория за затлъстяването, която дава удивителни идеи как да се храним правилно. Освен петте основни стъпки – набор от навици за цял живот, чрез които ще подобрите здравето си и ще контролирате нивата на инсулина си, д-р Фънг разкрива и как чрез периодично гладуване може да се прекъсне цикълът на инсулиновата резистентност и да се постигне здравословно тегло – и то завинаги.

„500 вегетариански ястия, които непременно трябва да опитате“, Дебора Грей

Тази книга предлага нов и оригинален подход към вегетарианската кухня. Тя съдържа богата колекция от ястия за всякакви поводи – за закуска и брънч, за похапване на дивана или на крак, за споделяне с приятели и подбрани сладки глезотии. Запознайте се с рецептите, които всеки съвременен любител на здравословното хранене трябва да знае. Рецептите без глутен и за вегани са отбелязани, за да ги откривате по-лесно. Опитайте вкусните супи и салати или намерете перфектното решение за ястие, което ще ви накара да се почувствате добре. Вижте съветите как да изберете най-добрите продукти – от ядки и семена, до зърнени храни и варива.