Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Резултатът е разочароващ за всички нас, не успяхме да победим ГЕРБ. Това не е последната битка! Сергей Станишев. Снимка Архив

"Това са третите европейски избори, които се провеждат в България и искам да се обърна към избирателите на БСП. Искам да им кажа да не се отчайват. Резултатът е разочароващ за всички нас, не успяхме да победим ГЕРБ на тези избори, но това не е последната битка, която водим. Напротив, тепърва предстоят". Това заяви петият в листата на БСП Сергей Станишев от Брюксел.

"Според всички проучвания ще имаме 5 евродепутати, което е с 1 повече, но най-важното е да се направи трезв анализ на причините, които не ни позволиха да спечелим тези избори", каза още той.

„Преди един месец БСП водеше почти във всички проучвания. Струва ми се, че 2017 г., когато отново имаше ситуация, която беше благоприятна за БСП, всички очаквахме да спечелим тези избори. Тогава покрай добрия резултат, не се направи истински анализ на причините на загубата, сега се повтаря същата ситуация. Това вече е системен проблем”, заяви още лидерът на ПЕС.

Кандидатът за евродепутат от БСП заяви, че левицата е загубила много от вътрешнопартийни неразбирателства. „Вместо да имаме единна кампания на листата, имаше паралелни кампании на всички кандидати, което трудно може да привлече периферии. Вместо да се борим за разширяване на влиянието, ние делихме твърдите избиратели на БСП”, каза още Станишев.

Сергей Станишев отчете като негатив и отсъствието на БСП от Народното събрание. По думите му избирателите не са одобрили тези протестни действия на левицата: „На много места ми казаха: Битката се води на тепиха".

"Причината за ниската избирателна активност в България е, че у нас не се състоя истински европейски дебат. Изборите тук се превърнаха в репетиция за местни и парламентарни избори”, добави Станишев.