Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мария Габриел, Андрей Ковачев, Ева Майдел и Лиляна Павлова Кадри: Нова телевизия
Мария Габриел, Андрей Ковачев, Ева Майдел и Лиляна Павлова Кадри: Нова телевизия

„Благодаря на българите, които казаха много ясно: „Искаме резултати, искаме честност, искаме конкретен ангажимент.“ С всяка своя дума заставам зад работата си. Това показахме целият отбор в тази кампания. Искам да благодаря и на колегите от СДС и структурите им за мобилизацията, както и на десните формации, с които имахме споразумение за тези избори. Това е много ясен положителен сигнал за активна, уважавана България в Европа.“

Това заяви водачът на евролистата на ГЕРБ и СДС - еврокомисарят Мария Габриел, на брифинг в централата на партията, която даде заедно с подгласника си Андрей Ковачев, с Ева Майдел и Лиляна Павлова - четирима от общо 7-ината избрани евродепутати от ГЕРБ.

"След внимателен анализ на резултатите от изборите лидерът и Изпълнителната комисия ще дадат пресконференция във вторник. Резултатите ще бъдат представени от човека, който знае най-добре какво трябва да се случи", каза тя относно очаквани решения, свързани с бъдещето на партията. Както "24 часа" вече писа, след внимателен анализ Борисов най-вероятно ще обяви какви промени прави в ГЕРБ във връзка със скандала с жилищата.

"Благодаря на всички българи, които ни дадоха прошка днес", добави Габриел. И напомни, че ГЕРБ работи за това хората да усетят Европа - "от сигурността до доходите".

"Българите показаха, че на фалша не вярват. Не можеш да правиш кампания с фалшиви новини, с компромати, с нереалистични обещания. Това не си позволихме нито един от да направи. Резултати, работим, грешим, поправяме грешките си, но връзката ни с хората, желанието Европа да бъде усетена от тях, остава", обобщи българският еврокомисар и водач на листата на ГЕРБ.