Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Карадайъ (вдясно) на пресконференцията в централата на партията. Снимка Авторката
Карадайъ (вдясно) на пресконференцията в централата на партията. Снимка Авторката

Председателят на ДПС и водач на листата на движението за европейските избори Мустафа Карадайъ няма да бъде евродепутат. Това стана известно от краткото изявление на Мустафа Карадайъ в централата на партията.

“Казах и на предизборната кампания - Аз и досега съм ходел в Брюксел, и сега ще ходя като председател на ДПС”, заяви Карадайъ.

"България има нужда от ясна програма за ускорено догонващо развитие в рамките на Европейския съюз, това го видяхме в рамките на предизборната кампания, посочи. Днес имаше изявления, че българите са на почивки. На почивки може да са тези, които са от големите градове, но тези от малките не са. Видяхме го на нашата предизборна обиколка. Те са на гурбет", допълни лидерът на ДПС.

“Днес България проведе за четвърти път избори за членове на Европейския парламент, откакто сме членове на ЕС. Първо бих искал да поздравя всички проевропейски настроени граждани и най-вече тези, които участваха в изборите. На второ място искам да благодаря на всички български избиратели, които подкрепиха ДПС. И да поздравя структурите, които работиха неуморно и бяха близо до хората”, каза още лидерът на ДПС. 

“Ние направихме една проевропейска позитивна кампания, разяснихме на нашите избиратели защо са важни тези избори и какво трябва да се случи в ЕС, и как той ще бъде полезен за развитието на нашата страна. Успоредно с това обаче разяснихме, че България има нужда от ясна програма за ускорено догонващо развитие в рамките на ЕС, за да може нашите деца и внуци, които са в Европа на гурбет, да имат условия и среда, за да се върнат в България. Защото, ако направим една картина, днес имаше изявление, че една част от българите са били на почивка - да, може би от по-големите градове и където има условия за живот са били. Но това, което ние видяхме в предизборната кампания е, че хората от малките градове са в Европа и не са на почивка. Те са на гурбет. И ние сме длъжни да направим така, че да създадем условия да не обезлюдяват малките населени места и градове в България”, категоричен бе той. Карадайъ подчерта, че от движението може да направят и анализ на изборните резултати, но едва, когато ги видят.

На въпрос къде е вторият в евролистата на движението Делян Пеевски и защо не се е появявал в рамките на кампанията, Карадайъ заяви: Това са спекулации. Не бих искал да коментирам спекулации и внушения.