Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Йордан Симеонов
СНИМКА: Йордан Симеонов

"Това е лицемерие, и много пъти съм го казвал." Така отговори премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос подкрепя ли отпадането на забраната за огласяване на междинните резултати от екзитпола преди края на изборния ден.

"Нещо повече - не само, че трябва да ги публикуват, а трябва всяка една агенция, която е лъгала през този месец, след като излязат резултатите, медиите, ако са любезни, да пишат: "Никога непозналата резултатите агенция еди-коя си" или "Даващата един месец лъжливи надежди, или преднина на еди-кой". Трябва да има справедливост", препоръча Борисов. И се възмути: "Не може да се лъже така безогледно от тях, да вземат огромни пари оттук-оттам, за да внушават нещо по време на кампанията."

Снимка: Йордан Симеонов
Снимка: Йордан Симеонов

Честността е най-важното нещо. Хубаво е да си има - който иска, заключи Борисов. И увери: "Аз не ги гледам агенциите и днес съм забранил който и да е да ми казва какви са резултатите. Като мине довечера 8 часа, като преброят резултатите, и утре е ден."

Борисов даде да се разбере, че ще анализира лично как се е представила ГЕРБ на тези избори: "Първо трябва да се види какво и къде по градовете, по селата, възрастовите граници, за да си направят партиите изводи и да си продължат реформите в партиите."

"Иначе, с лъжа, измама и с клевети и злоба, злъч - това плаши хората и надали някъде носи успех", категоричен е лидерът на ГЕРБ.