Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Две момчета от Варна - едното непълнолетно, другото на 18 години, признаха, че са разпространявали наркотици и подписаха споразумение с Варненската окръжна прокуратура. Тийнейджърът се размина с пробация, а приятелят му получи условна присъда.

Алекс К. е задържан на 2-и октомври 2017-а година с над 180 гр. марихуана, кокаин и левимизол с общо нетно тегло 0.33 гр., всичко на обща стойност 1157.58 лв. На същата дата непълнолетният И. Я. бил спипан със 138,38 грама марихуана на обща стойност 830.28 лв. Според подписаното пред съда споразумение и двамата са признали, че дрогата е била предназначена за разпространение.

Съдът намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство срещу двамата прекратено. Алекс К. прие да му бъде наложено наказанието „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, чието изтърпяване да бъде отложено с изпитателен срок в размер на 3 години. Той се размина и без глоба. Непълнолетният И. Я. прие да изтърпи наказание „пробация" със следните пробационни мерки -„задължителна регистрация по настоящ адрес“ 2 пъти седмично за срок от 8 месеца и „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за същия срок.