Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов и Манфред Вебер
Бойко Борисов и Манфред Вебер

"Поставям си основна цел многократно увеличение на доходите." Това обяви пред 15 000 членове на ГЕРБ и пред кандидата за шеф на ЕК Манфред Вебер премиерът Бойко Борисов в столичната зала "Арена Армеец". И предупреди:

"Видяха, че духът на ГЕРБ се върна. Изядохме си шамарите, партията си взе поуките, вдигна се. Внимавайте, особено в четвъртък-петък - ще ни правят пак Костинброд. Помолете се на хората да се върнат и да гласуват."

Имаме още много енергия да си довършим мандата, не остави място за интерпретации за предсрочни избори премиерът.

Борисов сравни партията с Кобрата (Кубрат Пулев) - ударена е лошо, но се изправя и продължава.

Похвали Мария Неделчева (Габриел), че срещу злобата и некомпетентността на Елена Йончева на дебата е демонстрирала чар, компетентност, интелигентност, ум.

Тяхната справедливост е смърт без присъди. Къде в конституцията пише, че в президентството може да привикват магистрата на килима?", попита премиерът.

Просто ни е обидно заради нацията да сме извън Шенген. България не трябва да изчезва от газовата карта и вие не трябва да го искате от нас, предупреди премиерът Вебер. Препоръча му още да не пипа парите на България за кохезия и за селското стопанство. "Като отидеш там нависоко, да не забравиш тази зала", заръча Борисов на Манфред Вебер.

15 000 членове на ГЕРБ развяваха табели THE POWER OF WE - WEBER в столичната зала "Арена Армеец" на закриването на кампанията на ГЕРБ за евровота.

"Алтернатива на България има, но тя не е по-добра - не бъркайте "Визия за България" с "Мизия за България", каза от сцената финансовият министър Владислав Горанов. И напомни, че за последните 5 г. минималната работна заплата е увеличена с 65 процента.

"Днес трябва да сме по-добри, отколкото сме били вчера. Утре трябва да бъдем по-добри, отколкото сме днес", вдигна летвата вицепремиерът Томислав Дончев. И амбициозно пожела: "Искам Европа да бъде по-дръзка. Да се мерим по всичко с нашите конкуренти. Докато Европа има дръзка цел, тя е млада."

"Нашият приятел Дончев ни обещава 3 пъти повече пари за местната власт в следващия програмен период", заяви зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов.

"Силата на ГЕРБ винаги е била в икономиката, инфраструктурата, образованието. Заставаме пред хората на фона на свършената работа. Търсим решения, а не оправдания, въпреки трудностите", каза зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова.

"Разбира се, има криви фуги - има и санкции за тях. За последните 10 г. сме привлекли почти 3 милиарда лева безвъзмездни средства. Заварихме 10 км метро, довършихме е изградихме 42", продължи кметът на София на фона на бурни аплодисменти, каквито получи и Николов.

"Имаме избори, които ще спечелим", нахъса залата зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който вдигна максимално пулса на мероприятието. Той благодари на всички партии, които подкрепят общата листа на ГЕРБ и СДС - "Обединени земеделци", "Никола Петков", БДФ и Съюза на репресираните от комунизма.

Цветанов изтъкна, че в Монтана, Видин и Враца хората искат правителството на Бойко Борисов да продължи да работи, за да я има обещаната магистрала

"Скъпи Манфред, познаваш добре силата на премиера Борисов и на делегацията на ГЕРБ в ЕНП. Годините ни съвместна работа с показали, че можеш да разчиташ на сплотен, силен, знаещ и можещ отбор. Пишем заедно нова страница - Европа, която е и в най-малкото училище, и в най-отдалеченото стопанство, която защитава нашите християнски ценности, пази границите и личните данни. По-малко директиви и повече работа с хората. Но тази Европа няма да дойде даром. Не отричаме предизвикателствата и сме готови да се изправим срещу тях", каза водачът на листата Мария Габриел. И зададе: "Каузата е Уважавана България в Европа, политика, защитаваща българските граждани."

"Здравейте, приятели, здравей, България!", каза на български Манфред Вебер, когото Цветанов представи като бъдещия председател на Европейската комисия.

Емил Радев, Асим Адемов, Ева Майдел, направиха така, че гласът на делегацията на ГЕРБ да се чува в Европейския парламент. Моля ви, предайте на всички българи, че благодарение на тези хора България е силно представена, изтъкна Вебер. Но напомни, че това не е даденост и посочи риска от популизма.

По-високи заплати, по-ниска безработица, по-добра охрана на границата - това постигна Бойко Борисов, който води България е на първия ред на европейската политика. С тази констатация взриви залата Манфред Вебер. "Искам да отворя нова главата Европа, нужно е да се реформира Европа, за да е сигурна Европа", амбициран е Вебер.

И обеща, че първата му задача като президент на ЕК е България да в пълноправен член на Шенген.

Вебер обеща и повече средства за България. Вебер благодари на Мария Габриел, че работи за развиването на европейските технологии и на младите хора.

Веднага след като кацна в София, Манфред Вебер, сочен за най-вероятния наследник на Жан-Клод Юнкер начело на ЕК, даде голямо интервю пред "24 часа".

Очаквайте го!

Видеото гледайте тук.

Пълна "Арена Армеец" СНИМКИ: Десислава Кулелиева
Пълна "Арена Армеец" СНИМКИ: Десислава Кулелиева
Цветан Цветанов посрещна Манфред Вебер на летището.
Цветан Цветанов посрещна Манфред Вебер на летището.
Очаквайте интервюто на Кристина Кръстева с Манфред Вебер.
Очаквайте интервюто на Кристина Кръстева с Манфред Вебер.
Владислав Горанов
Владислав Горанов
Томислав Дончев
Томислав Дончев
Румен Христов
Румен Христов
Димитър Николов
Димитър Николов
Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова
Манфред Вебер
Манфред Вебер
Мария Габриел и Манфред Вебер в прегръдка
Мария Габриел и Манфред Вебер в прегръдка