Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

31-годишният Н.Ж., обвиняем за това, че е придобил и държал без разрешение високорискови наркотични вещества, остава в ареста, след като Добричкият окръжен съд не уважи искането му за промяна мярката за неотклонение „задържане под стража”. При претърсване на избено помещение към дома на задържания били открити 0.51 грама метамфетамин, 4.41 грама канабис и 1.2 грама амфетамин.

Окръжният съд, след като се запозна с материалите по досъдебно производство и след преценка на доводите на страните, счете, че към момента не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат промяна на вече взетата спрямо обвиняемия мярка за неотклонение. Все още е налице обосновано предположение за съпричастност на мъжа към разследваното деяние. Реална остава и опасността при по-лека мярка той да се укрие или да извърши друго престъпление.

От приложените по делото справки става ясно, че мъжът е осъждан два пъти. Деянието, за което е обвинен сега, е извършено в изпитателния срок на предходното му условно осъждане за шофиране след употреба на наркотични вещества. Само това е достатъчно основание за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, посочва в мотивите си съдебният състав.

Съдът взе предвид и представената характеристична справка за обвиняемия, в която е посочено, че той е забелязан да се движи в среда с криминално проявени лица, да злоупотребява с алкохол и наркотични вещества.