Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От днес преди обед под ръководството на Окръжната прокуратура в Сливен се води досъдебно произвдоство за два опита за убийство и последвало самоубийство на извършителя, съобщиха на брифинг в Сливен окръжният прокурор на града Пламен Стефанов и директорът на ОД на МВР старши-комисар Димитър Величков. Те бяха категорични, че между двете жертви на престъплението няма връзка.

Най-напред в 09:41 ч. е подаден сигнал на тел. 112 за простреляна жена в заведение на Петолъчката край Сливен. Малко по-късно е съобщено за прострелян мъж в сливенското село Трапоклово, а няколко минути след това и за самоубил се мъж в същото село.

Първоначално разследващите образували 3 отделни досъдебни производства по тези случаи, но след извършените разпити на свидетели, прегледи на записи от камери и събирани на веществени доказателства, бързо станало ясно, че извършителят е само един.

Сутринта 64-годишният Петър Маринов от Трапоклово отишъл със собствения си автомобил на Петолъчката в заведение, където работела Радост Куртева – това е жената, с която доскоро той живеел на семейни начела. Петър извадил от колата си заредена ловна пушка надцевка – "Ижовка" и веднага прострелял с нея жертвата си.

След това се качил на колата си и отпрашил за Трапоклово. Там влязъл в двора на 58-годишния си съсед Любен Димов и го прострелял със същата пушка. След това отишъл в собствения си двор, където се самоубил отново с ловната си пушка. Използваните сачми били номер 9, казаха разследващите.

Състоянието на простреляните Радост и Любен е много тежко, те са оперирани по спешност в Сливенската болница. Но лекарите не дават гаранция за живота им.

Между простреляните Радост Куртева и Любен Димов няма никаква връзка, най-малко любовна, бяха категорични днес разследващите.

Петър Маринов, който е вдовец, преди около 2г. се събрал да живее насемейни начела с 20-години по-младата от него Радост. Напоследък отношенията между тях не вървели и жената се прибрала в родния си град Стралджа след Великденските празници. На 6 май около 20:00 ч. тя подала сигнал в полицията в Стралджа, че Петър е в града и я притеснява. Пристигналите на място полицаи обаче не го открили, а жената не подала писмена жалба срещу него. Днес, когато мъжът е прострелял жената, практически те са били разделени. За разследващите все още е загадка дали мотивът за престъплението е емоционален или имуществен.

Петър решил едновременно с Радост да разчисти сметките си със съседа си Любен Димов. Той се занимава с животновъдство и на този етап разследващите смятат, че двамата са имали натрупана в годините омраза заради лоши съседски взаимоотношения.

Петър Маринов е бил ловджия и притежал законна ловна пушка, но от 10 г. не бил излизал на лов. Той работел като шофьор във "Винпром Карнобат". Неотдавна дори от полицията го проверили като ловец и тогава той казал, че от много работа няма време да ходи на лов.