Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

12 години зад решетките ще прекара 23-годишен, изнасилил своята приятелка във Великобритания. Той я принуждавал и да гледа ислямистки клипове, за да стане по-добро гадже.

Мохамед Хан от Сметуик, Уест Мидландс, подлагал партньорката си на системен физически и сексуален тормоз в продължение на 18 месеца. Ужасът започнал малко след като двамата станали двойка през 2016 г., пише "Дейли мейл".

Веднъж той я хванал за гушата и я притиснал към гардероба, а при друг случай й изкъртил няколко зъба, докато я удрял с юмруци в колата си.

Миналият април той принудил момичето да му прави орална любов. В съда станало ясно, че Мохамед я е карал дори да гледа крайни ислямистки клипове, които да я учат как трябва да се държи.

21-годишната жертва е спасена, когато миналата година семейството й сигнализира полицията. Близките й били обезпокоени от нейното поведение и външния й вид.

След няколко месеца момичето най-накрая събира смелост да се оплаче в полицията и така Мохамед е арестуван.

След съдебен процес в Уулвърхемптън той е признат за виновен за изнасилване и принудителен контрол над приятелката си. 23-годишният Хан обаче е оправдан по три други обвинения за изнасилване.

Миналият четвъртък той бе вкаран в затвора за 12 години. 

"Това момиче напълно е променило поведението си, за да угоди на Хан. Пропускала е изпити, лъгала е за нараняванията си и спряла да ползва всякакъв грим", заявява след процеса инспектор-детектив Кейт Уеб-Джоунс от полицията в Уест Мидландс.

"За щастие семейството й е забелязало тези знаци и са докладвали в полицията. Тормозът от страна на Хан е включвал и това да научи партньорката си, че не може да му отказва нищо и да казва "не". Заплашвал я, че ако го направи, той ще отиде някъде другаде, където ще бъде удовлетворен. И какъв само е бил контролът му върху нея - тя е стояла с него и казвала, че той я обича въпреки ужасните посегателства и физическите и сексуални насилия", допълва инспекторът.

"При един от разпитите на 21-годишното момиче тя споделя на наши офицери, че е била карана да гледа ислямистки религиозни клипове, за да я направят по-добър партньор. Това е един от най-ужасните случаи на принудителен контрол, който изобщо някога сме виждали. Радвам се, че един опасен насилник за жените е затворен за толкова дълго време", казва още Уебб-Джоунс.

"Освен това случаят изпраща и изключително силно послание - подобно ужасяващо поведение е абсолютно неприемливо и насилниците са застрашени от дълги години зад решетките. Също така призоваваме всички, които забележат подобни промени у техен близък или приятел, да сигнализират в полицията. Имаме специалисти, които се справят точно с домашното насилие и предпазват жертвите", завършва детективът.

Мохамед Хан СНИМКА: Официален сайт на полицията в Уест Мидландс
Мохамед Хан СНИМКА: Официален сайт на полицията в Уест Мидландс