Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Варненската окръжна прокуратура приключи следствието и внесе в съда обвинителен акт за брутално убийство, извършено преди повече от година. Първото заседание по делото е насрочено за 29-и май тази година.

37-годишният Венцислав Апостолов ще отговаря пред Темида за "умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин, както и за действия на полово удовлетворение чрез употреба на сила". Жертва на жестокото престъпление е 34-годишният приятел на Венцислав Явор.

Венцислав и 35-годишният Явор били приятели от години и живеели в съседство. След като майката на Явор починала, банката му взела апартамента и той останал на улицата. Известно време водил скитнически живот, но от декември 2017 г. той заживял в дома на Венцислав. На 13-и февруари 2018 г. вечерта Венцислав в апартамента избухнал скандал, който преминал в жесток побой. Венцислав нанасял удари с ритници и юмруци и с дървена тояга по цялото тяло на Явор, които, според патолозите "се отличавали с особена жестокост и бруталност". Когато Явор изпаднал в безпомощно състояние, приятелят му възползвал от него и извършил действия на полово удовлетворение с употреба на сила. След това изхвърлил Явор от дома си. Захвърлил тялото му в тревна площ до до бл. 404 в кв. "Владиславово".

Около 10 часа на 14 февруари 2018 г. случаен минувач забелязал легнал мъж на земята. Разпознал Явор и се обадил на тел. 112. Дошъл екип на бърза помощ. Докато медиците преглеждали пребития Явор, на паркинга пристигнал и Венцислав. Той разказал, че пребитият живеел при него, но не се прибрал предната вечер. Младият мъж починал в линейката на път към болницата. През това време Венцислав се обадил на своя познат Руси Полковника, подсъдим за наркоразпространение заедно със сина си, и си осигурил алиби.

По делото има данни, че за времето, изкарано в ареста, Венцислав се е опитвал да влияе на свидетели чрез свои познати. През октомври миналата година Варненският окръжен съд промени мярката му за неотклонение в домашен арест, но апелативните магистрати го оставиха в ареста, където е и до днес.