Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: фейсбук/ Annie Peverelle
СНИМКА: фейсбук/ Annie Peverelle

Сурогатна майка, наричана често "супер сурогат", е „пристрастена“ към бременността. Родила е четири деца през последните шест години и сега планира да износи пето. 

Ани Певереле, на 40 г., от Ръгби, Уорикшър, обяснява, че „обича усещането за нов живот“ и „се чувства много добре, докато носи бебе“. Дори поддържа връзка с родителите, на които е помогнала, носи и гривна с имената на децата, които е носила, разказва "Дейли мейл".

Въпреки радостта, която получава от бременността, тя признава, че никога не е искала собствено семейство. Среща своя съпруг Стив, който е на 49 г. 

„Бях отчаяна, исках да разбера какво е бременността, но не исках да имам бебе". Така обяснява тя "запалването" по сурогаството. „Един колега на шега ми предложи да бъда сурогатна майка и през целия уикенд след това не можех да мисля за друго. Започнах да чета, да проучвам, да се срещам с други сурогатни майка и родителите. Оттогава никога не съм поглеждала назад", споделя Ани. 

"Обичам да съм бременна, това води до пристрастяване, никога не съм имала сутрешно гадене и последните три раждания продължиха не повече от два часа и преминаха много леко."

„Обичам усещането да отглеждам живот за някого, който не може, харесва ми  тръпката от позитивния резултат от бременността. Просто се чувствам много добре, докато нося бебе, и съм достатъчно щастлива, за да нямам колебания. Виждайки първите снимки или усещането на малките ритници - всичко това е просто невероятно", разказва Ани.

Ани, чийто съпруг я подкрепя и "се възхищава на това, което прави", наскоро ражда момченце Джуд за семейството на Аманда и Джейсън МакКийн. Преди 4 години износи и тяхната малка дъщеричка - Ефи.

Аманда е на 42 г., ветеринарна сестра. Поставена й е диагноза рак на ендометриума на 34-годишна възраст, след като е пометнала в 7-та седмица. Тя е имала една година, в която да замрази ембрионите си, преди да претърпи хистеректомия.

"Бях в пълен шок. Нямах никакви симптоми и необичайни усещания, за да имам този рак. За щастие, намерихме го на много ранен етап, така че се излекувах след хистеректомията, нямах нужда от радиация или химиотерапия", споделя Аманда. 

"Сурогатното майчинство беше единствената ни възможност, замразихме 14 ембриона и започнахме да посещаваме социални агенции за сурогаство", разказва още тя.

Агенцията по сурогаство във Великобритания "Surrogacy UK" среща семейството на Аманда с Ани. Тогава Ани е носила първото си сурогатно бебе. "Станахме приятели с Ани и шест месеца след като тя роди, получихме „обаждането“. Ани ни избра, бяхме толкова развълнувани", сподели Аманда. - Бяхме загрижени не само за здравето на бебето, но и за това на Ани, но тя се справи удивително."

Триото стават големи приятели, а  Ани по-късно попитала Джейсън и Аманда дали искат тя да износи братче на Ефи. Бебето Джуд се роди през януари тази година.

„И двете ни бебета бяха преносени, мислим, че има нещо у Ани, което ги кара да искат да останат. Беше толкова спокойна, когато роди Ефи", разказват щастливите родители. Казали на Ефи, че "коремчето на мама е счупено и затова леля Ани ще износи братчето й". 

Ани, която планира да носи дете за още една двойка, преди да спре сурогатното майчинство, добави " Сурогаството не е скъпо, тъй като всички разходи преди бременността и по време на бременността са покрити от семействата заедно с отпуска по майчинство от работното място. Това включва пътни разходи, витамини, храна и др."

За мен е привилегия да видя, че приятелите ми се влюбват в бебето си от секундата, в която го вземат, споделя Ани.