Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Петима варненци, задържани преди седмица и обвинение в разпространение на наркотици, поискаха Варненският апелативен съд да промени мерките им за неотклонение в по-леки, но магистратите ги оставиха в ареста.

При определянето на първоначалните им мерки за неотклонение 63-годишният Руси Динков - Полковника твърдеше, че част от откритото количество марихуана у него било за лична употреба. Той и 40-годишният му син Стоян имат висящи дела в Специализирания наказателен съд.

Синът, известен като Стамата, допълни, че страда от сънна апнея, чувства се зле в ареста, а липсата на близък, който да се грижи за него, може да му коства живота. Той бе категоричен, че открития в дома му крем, смесен с марихуана, който бил купен от билкар на пазара, не е негов. 51-годишният Росен К. обясни, че през 2001 г. претърпял катастрофа и използвал намерения у него наркотик, за да се справи с болките. Отделно се грижел за болните си родители. 34-годишният Константин К., който е многократно осъждан, твърдеше, че трябва да се грижи за двете си деца и болния си баща. И срещу 54-годишния Кирил Д. има висящо производство в Специализирания наказателен съд.

При задържането на петимата бяха иззети над 350 грама марихуана, над 600 мл. течност, над 44 грама кремообразна маса с активното вещество тетрахидроканабинол и 3,27 грама амфетаминопроизводни. Част от течния наркотик, известен като еликсир или масло от марихуана, е бил в спринцовки. 60 мл от течната дрога се добивала от 1 кг тревиста маса марихуана. Цената на една спринцовка се търгувала по 1500 лева на уличния пазар. Намерени са и 75 000 лева в обвиняемите, които също са иззети. 50 000 лева в различна валута били съхранявани в банкова касета, другите - в каса в дома на Стоян и на тавана на къщата на баща му.

Пред втората съдебна инстанция Полковника се отказа от жалбата срещу ареста си, след като при продължилото разследва бе открита още дрога в дома му. На 25-и април тази година при повторно претърсване в къщата на Руси в местността Ракитника край Варна са намерени и иззети над 200 грама кристали и над 150 пакетчета марихуана. Наркотиците били укрити в бидони, заровени в двора.