Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ректорът на УНСС проф. Стати Статев показва строежа на новия корпус на премиера Бойко Борисов.
Ректорът на УНСС проф. Стати Статев показва строежа на новия корпус на премиера Бойко Борисов.

Аз отговарям само за ГЕРБ, каза премиерът на въпрос ще иска ли оставка от Каракачанов

Николина Ангелкова пък в нищо не била уличена

Във вторник ще ни е Министерският съвет и тези 7,5 млн. лв. ще ги гласуваме. С тези думи премиерът Бойко Борисов обеща на УНСС да го спаси от фалит заради строежа на новото крило на университета.

В четвъртък той отиде в УНСС заедно с министрите на финансите, на образованието и на регионалното развитие Владислав Горанов, Красимир Вълчев и Петя Аврамова. Посещението беше провокирано от съобщението на висшето училище отпреди дни, че е пред фалит заради неплатени задължения към фирмата, която строи новия корпус.

За новата сграда УНСС печели проект за 4,5 млн. лв. по Оперативна програма “Региони в растеж”. Допълнителни 7,5 млн. лв. трябва да се осигурят от държавата.

“Този ангажимент, който сме поели за 7,5 млн., е валиден. Но има някои смущаващи обстоятелства в хода на проектирането и изпълнението на поръчката, които доведоха до налагане на 10% финансова корекция от страна на управляващия орган”, коментира министър Владислав Горанов.

“Не може да го оставим този строеж да стои като паметник на културата в кавички в този му вид. Ако ги оставя да продължат да спорят - финанси, МРРБ, университета, да си налагат санкции, корекции и всичко останало, това ще остане така. Не един, не два, не 20 обекта съм довършил. От какво се водя? Тук учат студенти, млади хора, преподаватели, професори, има около 500 чуждестранни студенти”, аргументира решението си премиерът.

“Благодаря на премиера, че обеща заедно да свършим работата. Никой от нас сам не може да се справи”, каза ректорът проф. Стати Статев. И покани Борисов на откриването на корпуса на стотната годишнина на университета догодина.

“Аз отговарям само за ГЕРБ. От ГЕРБ всички до един подадоха отвсякъде оставки. За другите партии си отговарят другите.” Така Борисов отговори на въпроса ще поиска ли оставката на министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Той добави, че Николина Ангелкова в нищо не са я уличили. Ние не гоним така урбулешката, защото така трябва, категоричен бе Борисов.