Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окончателно: 13 партии и 8 коалиции с кандидати, ЦИК тегли жребия утре

С разиграване на номерца регистрираха листите си в ЦИК НФСБ и “Атака”. И двете партии заявиха един и същи час, но Валери Симеонов изпревари Волен Сидеров, което пък наложи вторият да изчака партньора си в “Обединени патриоти” да си тръгне, преди да се появи в комисията. Двамата демонстративно се избегнаха.

Георги Димов от института по Балканистика на БАН и член на ръководството на движение “Русофили” ще води листата на “Атака” на евровота.Димов и следващите в листата - юристката Мариета Караджова и икономистът Христо Спасов, придружиха Волен Сидеров за регистрацията в ЦИК.

Смела цел си е поставил Димов, когото от партията похвалиха, че знаел 6 езика. Ако влезе в Европарламента, той ще се бори за преразглеждане на договора за присъединяването ни към ЕС, за да получаваме повече средства от общността. В сравнение с френските си колеги българските земеделски производители получавали трохи. Отпадането на санкциите на ЕС срещу Русия е другата му цел. Сидеров попълни листата с политическо риалити - 50 кандидати, които никога не са били политици, мериха 3 седмици познания в ефира на тв “Алфа”. Зрителите подредиха цялата листа.

Валери Симеонов пък лично оглави листата на партията си. “Имаме представители на доста етноси, включително на ромския на 4-а позиция”, разказа лидерът на НФСБ при регистрацията на кандидатите на “Патриоти за Валери Симеонов”. Те били патриоти прагматици за разлика от другите листи, в които са патриоти политици. “Има представители на средния и дребния бизнес, които не са професионални политици, но са доказали се в работата си”, обясни Симеонов.

13 партии и 8 коалиции регистрираха листи с кандидати до края на срока днес, съобщи пред "24 часа" говорителят на ЦИК Александър Андреев. Инициативните комитети с листи са 6, но на 4, сред които на тези за Николай Нанчев, Минчо Куминев и Десислава Иванчева, проверката на подписите продължава.

ЦИК тегли номерата за изборите утре.

Иванчева е вече

кандидат за

евродепутат

С 5552 подписа поддръжниците на екскметицата на “Младост” Десислава Иванчева от инициативен комитет “Непослушните” я регистрираха като кандидат за евродепутат днес.

Преди 10 дни тя бе осъдена на първа инстанция на 20 г. затвор. Докато не бъде окончателно потвърдена присъдата обаче и докато е арестант, по закон Иванчева има право да се кандидатира за ЕП. От нейния ИК искат първо тя да бъде посложена на детектора на лъжата. Заместничката Биляна Петрова, също арестант, ще е кандидат за кмет на София, съобщи пиарът им Петър Кърджилов.