Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мустафа Карадайъ и Орхан Мурад  СНИМКИ: Десислава Кулелиева
Мустафа Карадайъ и Орхан Мурад СНИМКИ: Десислава Кулелиева

Движението тръгва на евроизборите със слоган “Ние залагаме на младите”

Устройство за изкуствено зрение подари лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на певеца Орхан Мурад от името на цялата партия по време на представянето на кандидатите за евровота от движението днес.

“Виждам господин Орхан Мурад сред нас. Бих искал да го поканя. По идея на нашия почетен председател искам да направим един скромен подарък на г-н Мурад. Това е едно устройство за изкуствено зрение”, заяви Карадайъ от трибуната.

“Представлява лека смарт камера, която моментално разчита на глас текст от всякакви повърхности, разпознава и лица. Чете всякакъв текст - книги, етикети и продукти, идентифицира продукти, кредитни, карти, банкноти. Да сте жив и здрав. Пожелаваме ви много успехи. Бъдете себе си и нека дълги години да ни радвате с това, което правите”, допълни той.

“Нашият лидер винаги обича да изненадва. Аз съм много развълнуван. Чувал съм за това устройство, но то все още е една мечта за незрящите в България. Щастлив и горд съм, че благодарение на г-н Доган притежавам това устройство. Много съм щастлив, че ще мога да се самообслужвам благодарение на него. Желая успех на предизборната листа на ДПС”, заяви Орхан Мурад.

Минути преди да започне представянето на листата, симпатизанти на партията приветстваха членовете на ръководството начело с лидера Карадайъ с викове “ДПС” и ръкопляскане. Събитието започна с химна на България и този на Европейския съюз. ДПС показаха и предизборния клип на партията, като за първи път представиха слогана си за евровота- “Ние залагаме на младите”.

Листата за евровота на ДПС бе представена от членовете на младежката структура Зейнеп и Рахим.

“Предстоят важни избори за България и ЕС. След един месец ще определим посоката, по която да върви България и целия ЕС в следващите години. Националистите в България и Европа трябва да бъдат спрени. Трябва да имаме по-високи доходи, здравеопазване, образование, чиста вода, чист въздух. Но за да ги има не трябва само някой да обещае. Крайно време е да осъзнаем, че Европа трябва да е единна, за да е силна. Тя не е създадена, за да се дели на държави.

Популизмът и национализмът са на власт. България тръгва на евроизбори като една от най-бедните държави. ДПС има програма за ускорено развитие на страната”, обяви Зейнеп. И двамата с Рахим започнаха представянето на листата от 17-ия в нея.

“Ние залагаме на младите. Винаги в ДПС младежита са имали глас. Място за идеи, инициативи, понякога дори изпреварващи и винаги с достойно представителство. Младежкото е вградено в темелите на ДПС. Този модел тръгва от нашия почетен председател. В началото на неговата политическа кариера и в младежка възраст, заставайки срещу тоталитарното общество, създава младежка организация. По-късно той създава и ДПС”, обяви водачът на листата Карадайъ през сълзи от вълнение. И допълни, че листата на движението е с млади и отговорни хора, който могат да реформират Европейския съюз, и такива, каквито националистите и популистите никога няма да могат да бъдат.

“Заедно ще направим нашата листа по-единна. Нашата листа гарантира победа”, отсече Карадайъ.

Вторият в листата - Делян Пеевски не присъства на представянето. Той бе представен от водещите като “утвърден политик сред избирателите на ДПС”. На трето място в листата е досегашният евродепутат и лидер на младежката организация Илхан Кючук. След него се нарежда Искра Михайлова, която също е действащ евродепутат и бивш министър на екологията.

Пета в листата пък е Атидже Алиева, чиято основна дейност в момента са именно европейските финанси и е зам.-изпълнителен директор на фонд “Земеделие”. След нея е юристът Севим Мусак. На седмо място е икономистът Станислав Мусаков. Осми е Сюлейман Сюлейман, който в момента работи в сферата на информационните технологии. Антоанета Асенова, която е след него, е юрист с основна дейност в защита на човешките права. Гюлфие Енчева пък се занимава с маркетинг. След нея е бившият министър на финансите Петър Чобанов. Сюзан Мехмедова на 12-то място е докторант в СУ с интереси в социалната сфера. След нея отново се нарежда докторант по социално управление - Синан Пехливанов. В листата участва и политологът Танер Кабилов. На последните места са Сунай Якуб и юристите Ертен Анисова и Цветан Енчев.

Лидерът Мустафа Карадайъ се просълзи малко преди да изнесе приветственото си слово пред симпатизантите на ДПС.
Лидерът Мустафа Карадайъ се просълзи малко преди да изнесе приветственото си слово пред симпатизантите на ДПС.