Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

18-годишният Кристиан Тодоров, обвинен в опит за убийство на гард от дискотека "Гатсби" във Варна, е изправен пред съда с друго обвинение - палеж. Варненски окръжен съд даде ход на съдебното следствие по делото.

Според обвинението, като непълнолетен, но като разбирал свойството и значението на извършеното и могъл да ръководи постъпките си, Кристиян запалил имущество със значителна стойност. От палежа е пострадал лек автомобил "Порше Кайен" собственост на ЕООД, на стойност 38 610 лева. Имало е опасност пожарът да се разпростре и върху друго имущество със значителна стойност – още 5 моторни превозни средства, както и магазини и апартаменти в жилищна сград в кв. “Бриз“. Последвалите вреди са значителни и са на обща стойност 43 887,16 лева. Предвиденото наказание за подобно деяние е лишаване от свобода от 3 до 12 години.

Обвинителния акт беше внесен в съда на 30.01.2019г. На разпоредителното заседание проведено на 18 март страните поискаха от съда делото да се гледа по общия ред. В съда Кристиан се възползва от правото си да не дава обяснения, като уточни че това ще направи след приключване разпита на 12-те свидетели. Делото е насрочено за два поредни дни.

Десетокласникът Кристиян е подсъдим и по друго дело. Той е обвинен в опит за убийство на един от гардовете на варненската дискотека "Гетсби" - Армен Алексиян, който оживя единствено благодарение на бързата и адекватна реакция на лекарите. Престъплението е извършено в съучастие с Галин Минчев, който беше успял да избяга и се укрива дълго време преди да бъде заловен. Кристиян, който е състезател по борба и приятелят му били изведени от заведението от охраната, след като се заяждали с клиенти. Охранителят се спънал на стълбите, Кристиян го подхванал, а приятелят му Галин започнал да го ръга с нож. Тогава се намесили колеги на Армен и нападателите избягали. 36-годишнияш охранител бил внесен в заведението от колеги и малко по-късно откаран в болница с опасност за живота. Армен е намушкан с нож между 10 и 15 пъти в крака и гърдите, като един от прорезите бил в областта на сърцето.