Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сергей Станишев Кадър: Би Ти Ви
Сергей Станишев Кадър: Би Ти Ви

"Никой човек не е безгрешен, но смятам че винаги съм се старал да отстоявам доброто, това е и смисълът на политиката, защото ако нямаш в себе си кауза, която да отстояваш, не можеш нито да спечелиш доверие на хората, нито да свършиш нещо смислено". Така Сергей Станишев коментира по Би Ти Ви думите на Елена Йончева, че той е добър рицар и винаги е бил.

"Политиката за мен е начин да подобриш живота на хората. Всичко останало е един кариеризъм", каза още Станишев. 

Егото му по никакъв начин не било засегнато, затова, че Елена Йончева е начело на евролистата на БСП. "Аз съм постигнал достатъчно в живота си. За мен каузата сега е да спечелим тези избори. Това е важно за България, за Европа. Всеки глас повече за социалистите тук при нас ще налее в общата кауза на европейската социалдемокрация да променим в Европа нещата, които не харесваме днес, а те са много", заяви Станишев. 

"Елена Йончева е човек, който извоюва своя политически авторитет самостоятелно. Ние сме един екип, всеки има свой авторитет и биография. Има своите неща, които може да допринесе за общата кауза и ще работим в екип, категоричен беше Станишев. 

"Националният съвет преподреди листата чрез тайно гласуване. Това изстреля нагоре двама млади социалисти, което е добре, има няколко силни фигури сред гражданската квота, има и силни партийни лидери, всеки допринася нещо.

"БСП доказа за пореден път, че е най-демократичната партия в България", каза Станишев. Според него окончателната листа на левицата не е подарък за ГЕРБ. "ГЕРБ да не бързат да празнуват, изборите не са спечелени от тях, БСП има всички шансове да спечели. Бях наясно, че отсъствието ми като президент на ПЕС от листата ще се превърне в основна тема за атака от страна на ГЕРБ, че БСП се отказва от своята европейска идентичност. Сега това не може да е тема", каза още Станишев. 

"БСП не е еднолична партия. Прекалено дълго време, повече от месец, БСП занимава обществото със себе си, никой не го интересува това. Хората се интересуват може ли БСП да подобри живота им, това е каузата на тази кампания, това е важното.

Като лидер на опозицията 2009 - 2013 година не съм имал нито една среща с господин Борисов, само една имах по негова молба по темата Белене. Но иначе съм водил ясна, категорична битка срещу ГЕРБ, аз съм първият в държавата, който се противопостави на ГЕРБ", категоричен беше Станишев.

"Политиката трябва да бъде битка на идеи. Когато се замерват политиците с обидата, това е обидно за гражданите. Хората не са глупави и такива подмятания не отиват на никого, нито на министър-председателя", коментира Станишев острите думи на премиера Борисов.