Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Държавният глава му напомнял

с думите си на Николай Бареков

Военна диктатура ли иска президентът Румен Радев, запита в събота премиерът Бойко Борисов. Той участва в обобщаване на резултатите от агитационната обиколка на ГЕРБ “Европа в нашия дом”, но посвети по-голяма част от изказването си на държавния глава.

“Много пъти не искам да коментирам заради стабилността и уважението между институциите, но когато върховният главнокомандващ призовава генералитета да не стои безропотно да слуша и да гледа, към какво ги предизвиква? Не е ли диктатура, ако изкараш армията или призоваваш генералитета? Имаме сега на колко места военни преврати”, заяви Борисов.

Премиерът коментира и подозренията, изказани от президента Радев в петък вечерта в интервю за националната телевизия, че скоро ще станат ясни сметки в чужбина на представители на управляващите. (Виж какво каза Радев - долу.)

“Това ми напомня Бареков, като каза, че имам офшорна сметка. И като провериха - нямам. На който му докопат - затвор. Хващат и вкарват в затвора. Какво значи само да подмятат неща? Ако знаят, казват: Еди-койси има офшорна сметка, да отидат да я проверят”, заяви Борисов по адрес на Радев. Но направи уговорката, че не е гледал интервюто на държавния глава.

“При нас оставка неподадена не остана, и то при най-малко съмнение. Ако не бяхме приели закона за КПКОНПИ, нямаше да я има тази комисия, нямаше да го има и този скандал. Всичко да проверят”, продължи Борисов заради атаката на президента, че антикорупционният закон бил направен, за да обслужва управляващите.

“Събрали се сега да говорят за борба с корупцията всички лидери от тези най-мракобесни времена на политически преследвания - ако си спомняте, пред къщите ни стояха! То е жалко, то е дори смешно”, възмути се Борисов пък по адрес на опозицията.

Да инвестираме още много в образование, защото те разчитат на къса памет, призова съпартийците си премиерът.

“Те ни плашат с Европа, а при всяко тяхно правителство спират всички фондове. Ние няма да се занимаваме с чеверме социалистите - цитирам Иво Христов”, каза още Борисов.

За военен преврат ли призовава президентът Румен Радев, запита в събота Бойко Борисов, докато участва в представяне на европейската кампания на ГЕРБ заедно с финансовия министър Владислав Горанов и депутатката Милена Дамянова.