Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжният прокурор в Смолян Тодор Деянов и началникът на РПУ Костадин Бундов разкриват подробности от убийството Снимка: Авторът
Окръжният прокурор в Смолян Тодор Деянов и началникът на РПУ Костадин Бундов разкриват подробности от убийството Снимка: Авторът

24-годишният Венелин Трампов е убиецът на Георги Гривнев, който бе намерен удушен в гората край Смолян. Трампов го удушил на поляна в града, на 3-4 км от мястото, на което е намерен трупа на Гривнев.

Убийството е станало на 28 март т.г. по тъмно, след като Георги Гривнев същия ден е пуснат на свобода от затворническото общежитие над Смолян. Венелин използвал за помагач за пренасянето на трупа до разклона край Турян - Марин Терзийски от Раковски, с който закарали трупа и го затрупали с клони. Терзийски е също на 24 години. Пренасянето на трупа е било с автомобил.

Двамата са признали вината си на разпити днес, заяви на брифинг по случая днес окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов. Мотивите за убийството са както от личен характер, така и от користни цели, каза Деянов. Извършителят на убийството и неговият помагач са заподозрени и установени от разследващите за по-малко от 24 часа, уточни шефът на смолянското РПУ Костадин Бундов.

Убиецът и жертвата се познавали от съвместното си пребиваване в затвора. Имали са близки отношения.

Венилин е излежавал присъда до 8 март т.г. за грабеж. 20 дни е бил на свобода, преди да изчака да пуснат Георги и да го убие. За убийството го грози присъда от 10 до 20 години затвор. Венилин е стар познайк на полицията, има 13 присъди. Помагачът му Марин Терзийски има една присъда за грабеж. Преди да бъдат приведени за следствени действия за убийството в Смолян двамата са били задържани по друго престъпление с разпореждане на Районна прокуратура - Пловдив.