Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПРОМЯНА: До 2003 година Алиосман Имамов се казва Арсо Манов.
ПРОМЯНА: До 2003 година Алиосман Имамов се казва Арсо Манов.

 

 

 

Депутатът от ДПС Алиосман Имамов е поредният народен избраник, който вкарва в парламента роднините си.
Той е посочил за личен сътрудник дъщеря си Биляна, която трябва да му помага в дейността му на законотворец.
Скандалът за роднините и бизнес партньорите, които депутатите си назначават в парламента, избухна преди 2 месеца. След като шуробаджанащината лъсна, много от тях поправиха грешката си и

премахнаха сътрудниците

роднини от списъците. Срамната история тогава подмина  Алиосман Имамов.
Причината досега да не се знае за назначението е фактът, че имената на депутата от Благоевград и тези на дъщеря му коренно се различават. 24-годишната девойка се казва Биляна Арсова Манова, а баща є носи имената Алиосман Ибраимов Имамов. Решението на загадката се намира преди 2003 г., когато таткото депутат се казва Арсо Бинков Манов.
През март същата година той подава документи в съда, за да възстанови имената си отпреди възродителния процес. През 1973 г. депесарят е преименуван от Алиосман на Арсо, а съпругата му Метаанет е записана като Милена. Вместо фамилията Имамови семейството избира компромисното Манови. Докато

двамата са с български имена

им се раждат син и дъщеря. Момчето, което днес е на 26 години, е Александър, а появилата се на бял свят 2 години след баткото дъщеря е записана по документи като Биляна Арсова Манова.
През март 2003 г. доц. Арсо Манов се преименува официално на Алиосман Имамов и хвърля в потрес студентите и колегите си от Университета за национално и световно стопанство, които го помнят с българските му имена. Прави го като знак срещу възродителите и Държавна сигурност, без да подозира, че половината от колегите му в парламента по-късно ще се окажат служители на комунистическата политическа полиция.
За разлика от баща си децата му не предприемат така важната за семейство Имамови стъпка и остават с възродителните си имена. Биляна и Александър са с фамилия Манови и до днес, въпреки че завършват университета, където татко им е преподавател, преди да влезе в парламента.
Депутатските наследници се

ориентират към бизнеса

още докато търкат студентската скамейка. През 2006 г. Александър и Биляна Манови регистрират строителната фирма “Декоарт” заедно с двама свои братовчеди от родното село на баща си Абланица. Там Александър Манов е регистрирал и другата си фирма “Кибер Линк ТМ”, която е специализирана в продажбата на компютри и консултации в информационните технологии. Фирмата стопанисва и единствената дискотека в благоевградското село.
За разлика от брат си, който развива селските райони, Биляна предпочита да се разхожда из парламента, където е личен сътрудник на татко си. Освен дъщеря си Алиосман Имамов е уредил десетки роднини на сладки служби в общинската и държавна администрация.

 

Игра с имената

Алиосман Имамов не е единственият депутат, който връща имената си отпреди възродителния процес, за да просперира в кариерата под шапката на ДПС.
Същото прави и друг “телефонист” от партията на Сокола - Митхат Метин. Преди да влезе в парламента, той се казва Михаил Милев. Двамата си приличат и по това, че уреждат близките си с пропуск до парламента. Митхат Метин - жена си Мария, която е сътрудник в комисията по околната среда, а Алиосман - дъщеря си Биляна.
Емблематичен е случаят с Феим Чаушев. Въпреки че през 2001-ва връща оригиналните си имена, продължава да развива бизнес с българското Петър, за което е уволнен от зам. министерското кресло. 

 

 Роднина с Арбен Хавальов

Алиосман Имамов е роднина и селски на осъдения за укриване на данъци Арбен Хавальов, който е близък до лидера на ДПС Ахмед Доган.
Заедно със сестра си Илвие Имамова той е собственик на спрягания за поредния Доган сарай “Каза Домини” в Рибарица. Всъщност точно бившата фризьорка и настояща бизнес дама Илвие е братовчедка на депутата Алиосман Имамов.

 

 

Брат му уволнен от “Напоителни системи”
 

ПРЕЗ февруари м. г. от шефското място в държавната фирма “Напоителни системи” - клон Гоце Делчев, е свален братът на депутата. Юлиян Юруков, който за разлика от Алиосман запазва българските си имена, е несменяем началник 8 години. Все пак Юруков няма да остане безработен, защото е избран за общински съветник в Хаджидимово от листата на ДПС за  последните местни избори.
“Напоителни системи” е собственост на земеделското министерство и преди изборите бе оглавявано от настоящата депутатка от ДПС Петя Раева. Преди 3 седмици тя влезе в срамната партия “Клаус Барби”, като изневери на избирателите си, избяга от работа и отиде да получи скъп телефон като подарък. 

 

 

Жената също на държавна работа
 

СЪПРУГАТА на Алиосман Имамов Метаанет (Милена) е държавен служител. Дамата е главен експерт в Агенцията за закрила на детето. Ведомството открай време се слави като топло местенце за кадри на ДПС. Това е така дори след като ГЕРБ смени дългогодишната шефка Ширин Местан, която е съпруга на колегата на Алиосман Имамов в парламента Лютви Местан. След като напуска държавната администрация, красивата Ширин се изявява като денс звезда по телевизията, но кадрите, които са назначени по нейно време, все още са по местата си. 

 

 

Алиосман Имамов: 
Биляна се справя много добре

Г-н Имамов, защо избрахте дъщеря си Биляна за сътрудник в НС?
- Избрах Биляна като личен сътрудник преди около месец. Изпълнението на тази “длъжност” не е свързано с трудови възнаграждения, хонорари или други ползи. Единствената “привилегия” е притежанието на постоянен пропуск за Народното събрание. Не приемам това за привилегия, защото всеки народен представител, съгласно правилата в НС, може да осигурява всеки ден пропуски на външни хора, ако те са му необходими в процеса на изпълнение на своите задължения.
- Как ви помогна тя за времето, откакто е ваш личен сътрудник?
- Предстои дипломиране на Биляна като магистър по медии и журналистика със специализация “Връзки с обществеността” и нейното избиране като личен сътрудник не е формален акт. Тя има конкретна задача да събере, обобщи и анализира моите публични прояви в парламента, медиите и избирателния ми район, както и да подготви систематизиран сборник с избрани материали. Притежаването на постоянен пропуск є осигурява необходимия достъп до информационните източници на НС и по-добра възможност, за да изпълни поставената задача.
- Ваши колеги депутати се отказаха от услугите на роднините си като сътрудници. Вие ще последвате ли примера им?
- Аз вече споменах, че нейното избиране за сътрудник не е формален акт и няма да я освободя по формални причини. Мога да я освободя от тази “длъжност” само ако не се справя успешно с поставената є задача. Тогава ще избера друг личен сътрудник, който да довърши работата. Разбира се, в този случай не мога да искам от новия сътрудник да работи безплатно. На този етап Биляна се справя много добре и нямам причини да се лишавам от нейните “услуги”, както вие се изразявате.

 

 

Весна Змиянац у дома му
 

ПОПФОЛК иконата от съседна Сърбия Весна Змиянац е била гост в дома на Алиосман Имамов в родното му село Абланица за радост на дъщеря му и негов личен сътрудник Биляна.
Това признава звездата пред “168 часа” преди 4 години, след като е ангажирана от ДПС да пее по предизборни митинги на партията заедно с Азис и Софи Маринова.