Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Подсъдимите за корупция Десислава Иванчева и Биляна Петрова преди заседанието днес.
Подсъдимите за корупция Десислава Иванчева и Биляна Петрова преди заседанието днес.

Подсъдимата за подкуп кметица на столичния район "Младост" не е пипала белязаните пари от рушвета на предприемача Александър Ваклин, а е докоснала чаша или прибори на сочения за посредник Петко Дюлгеров, по която имало флуоресцентни петна. С тази версия адвокат Димитър Марковски защити клиентката си пред специализирания съд защо е "светнала".

Според доказателствата по делото по различни части на двете ръце на Иванчева имало същото вещество, с което били белязани 56 хил. евро подкуп.

Преди рушветът да попадне при Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, обвинението твърди, че Дюлгеров си отделил за себе си 14 хил. лв. По-късно той се видял с Иванчева и Петрова в заведение "Марая" на ъгъла на градинката на "Кристал", когато вече ръцете му били "изцапани" с химикала, и като излезли им дал остатъка от 70 хил. евро подкуп в колата.

"Нямала е време да търси парите, да се присяга към тях при положение, че те са били на задната седалка. Тя е шофирала", каза адвокат Марковски какво според него станало преди Иванчева да бъде арестувана пред Спортната палата на 17 април м.г.

Той допусна, че Иванчева е "светнала" и заради това, че след ареста й разследващи й дали бял лист да пише възражения, на който най-вероятно е имало от флуоресцентни петна, с които били белязани парите от подкупа. И настоя Иванчева да бъде оправдана.

Баща му Марин Марковски определи случая като "провокация към подкуп" по примера на емблематичното дело срещу съдията Петър Сантиров, бившия военен министър Николай Цонев и финансиста Тенчо Попов, приключило с оправдателни присъди на три инстанции.

Делото Иванчева продължава с пледоариите на адвокатите на другите 2-ма подсъдими с кметицата - Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.