Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Обвинената им стопанка поиска пострадалите да приемат съчувствието ѝ

Двата ротвайлера, които нахапаха дядо и тримата му невръстни внуци в софийското село Железница, са били пуснати от собствениците им от дървените им клетки от столичния кв. “Симеоново”. Това обяви съдия Гюляй Кокоева в Софийския районен съд, след като се запозна с доказателствата по разследването на Софийската районна прокуратура.

Тя предположи, че е възможно и животните сами да са избягали от двора. Но подчерта, че отговорността е на собствениците.

От обвинението в събота поискаха Полина Шишманова - една от собственичките на кучетата, да бъде задържана за постоянно. Тя и непълнолетният ѝ син Влади Камбуров са обвинени, че не положили достатъчно грижи за ротвайлерите, заради което четириногите нахапали 4-ма души. Камбуров е на свобода. Не е изключена и версията кучетата да били стоварени от кв. “Симеоново” край Железница. Разстоянието между двете точки е 14 км.

Шишманова криеше лицето си от фоторепортери и оператори в съда.
Шишманова криеше лицето си от фоторепортери и оператори в съда.

Около 14,30 ч на 10 април ротвайлерите нападнали 70-годишния Александър Антонов заедно с тримата му внуци - Емануел, Виктор и Кристиян. Те са на 8, 9 и 12 г. Четиримата били на разходка в района на Минералните извори в с. Железница. Кучетата ги изненадали, като се появили срещу тях без каишки, поводи или намордници. Хапали ги по ръцете, краката и в главата.

От децата

тече

много кръв,

казва свидетелка на зверството. Две от тях все още са в “Пирогов”, предстоят им операции.

4-мата били отървани от случайни минувачи, които напръскали със спрей песовете.

Ден по-рано ротвайлерите излезли от двора на Шишманова и нападнали съседско куче. То издъхнало заради счупен таз, извадено око и разкъсан крак.

От Софийската районна прокуратурата уточниха, че кучетата на Шишманова и сина ѝ по закон се водят агресивни, заради което те трябвало да предвидят, че може нападението да се повтори. Към 23 ч на 9 април съседът на Шишманова разговарял с мъжа ѝ Бисер, който го уверил, че кучетата вече ги няма.

Пред разследващите Шишманова признала вината си, но на версиите за случилото се съдът не ѝ повярва. Тя твърдяла, че

животните

щели да бъдат

подарени,

тъй като семейството вече не можело да се грижи за тях. И добавила, че на 9 април след 18,30 ч ротвайлерите не били в клетките си, предполагайки, че може да са били откраднати. Разследващите обаче установили, че резетата на клетките не били разбивани. Освен това за 2019 г. ротвайлерите не били и ваксинирани за бяс и други болести, което прокуратурата отчете като опасност ухапаните да бъдат заразени.

Обвинената им собственичка Полина Шишманова бе освободена срещу 1000 лв. от Софийския районен съд.
Обвинената им собственичка Полина Шишманова бе освободена срещу 1000 лв. от Софийския районен съд.
“Изразявам съчувствие към семейството на пострадалите деца”, каза, плачейки, в съда Шишманова.

Съдът я освободи срещу 1000 лв. гаранция. Като посочи, че престъплението по непредпазливост. 52-годишната жена не е осъждана и работи като застрахователен брокер. Заради това, когато делото се решава по същество, тя ще бъде освободена от наказателна отговорност и може да бъде само глобена.

Ротвайлерите са под ключ в приют.

Това са ротвайлерите, нападнали дядо и тримата му вници в с. Железница. СНИМКА: ФЕЙСБУК ПРОФИЛ НА ПОЛИ ШИШМАНОВА
Това са ротвайлерите, нападнали дядо и тримата му вници в с. Железница. СНИМКА: ФЕЙСБУК ПРОФИЛ НА ПОЛИ ШИШМАНОВА