Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иво Христов СНИМКА: Десислава Кулелиева/архив
Иво Христов СНИМКА: Десислава Кулелиева/архив

Малката 300 кв. къщурка на Иво "80%" дебили Христов в Драгалевци. Добавете към нея къща с двор в Царево, апартамент, три коли и няколко банкови сметки. Това написа във фейсбук профила си ексдепутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и публикува снимка от гугъл на "къщичката".

Скандал около Иво Христов се разрази заради изказването му, че "80% от българите са дебилни и не могат да се подписват". По-късно червеният депутат се извини и обясни, че прави извинението си след появили се "спекулации" за негови думи.

"Никой обаче не го пита нищо! Радват му се и го величаят! Срамота! Ако го попитат, вероятно ще трябва да признае, че съпругата му Николета Калчева Лингурова-Христова е била съуправител с Иван Дремсизов /акционер с Илия Павлов в "Мултигруп"/ на най-голямата мулташка фирма на входа и изхода на "Кремиковци" - Интерстийл трейдинг къмпани. Тук обаче не е прието "цоциалистите" да бъдат питани такива неща", пише още Тодоров.

Снимка, приложена от Антон Тодоров във фейсбук
Снимка, приложена от Антон Тодоров във фейсбук

"Жената на Иво "80 % дебили" Христов е съуправител на основната фирма на "Мултигруп", която беше на входа и на изхода на "Кремиковци" - "Интерстийл трейдинг къмпани", пише Тодоров в друга публикация в социалната мрежа. В множество публикации тази фирма е сочена като източваща чрез захранването му със скъпи суровини и евтино изкипуваща готовата продукция. Николета Калчева Лингорова-Христова е съуправител на тази и още няколко фирми с единтвения жив акционер на някогашната "Мултигруп" - Иван Дремсизов, както и с неговия син! Ето документи за това! После се чудим откъде милиони за две къщи в София и Царево, за апартаменти, за три коли и парички кеш в сметки", написа още Тодоров във фейсбук и приложи документите.

Вижте ги: