Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Откраднатата кола "Форд мондео" СНИМКА: Личен архив
Откраднатата кола "Форд мондео" СНИМКА: Личен архив

Липсват документите за ТЕЛК на раково болния й съпруг

Журналистката мисли, че са били следени

Семейната кола и 2000 лева, както и швейцарски часовник, бяха откраднати от дома на журналистка в софийския квартал "Люлин-10". Автомобилът, заедно с важни документи в него, е изчезнал нощта срещу вторник, а парите и семейните ценности вероятно липсват от поне няколко дни по-рано. 

Вторник сутринта около 07:30 часа семейство Керекчийски разбират, че колата им "Форд мондео" я няма на паркинга пред блока. По-голямата загуба обаче са медицински документи на съпруга, който е раково болен и страда от болестта на Хочкин. Сред тях са томографски изследвания и цялата история на лечението от последната година и половина - две, епикризи, документи за ТЕЛК.

"Спираме я буквално срещу апартамента. Кухнята и терасата гледат към улицата, където всички паркират, и имаме видимост", сподели потърпевшата журналистка Нора Чолакова-Керекчийска пред "24 часа". Тя обаче отрече да са чули нещо през нощта или да са забелязали, че автомобилът липсва преди да си легнат.

"Сутринта забелязах през прозореца, че колата я няма. В първия момент реших, че съм забравил къде съм паркирал, но когато слязох пред блока, се убедих, че автомобилът е изчезнал", заяви съпругът на журналистката Иван Керекчийски.

Той веднага подава сигнал на тел. 112, след това се свързва и със застрахователя си, а по-късно двамата дават показания в 9-то РУ на МВР.

Други важни документи, които са откраднати заедно с автомобила, са големият талон, талон за технически преглед, застрахователни полици и бележка за платен годишен данък. "Общо взето всичко без малкия талон, книжката ми и личната карта. Никога не оставям големия в колата, оставих го вечерта, защото на другия ден щях да посетя застрахователя си, за да заведа някои щети", обясни Керекчийски.

Доста по-късно през деня във вторник семейството осъзнава, че крадците явно са минали през дома им дни по-рано. 

"Колата е застрахована с един ключ и мислех, че само с него съм я купил. Обадих се на човека, от когото я взех, и той каза, че ми е дал 2 ключа при покупката. Жена ми също потвърди това", обясни с изумление Иван.

Журналистката се прибира в дома си в "Люлин" около 15:30 часа и започва да търси втория резервен ключ, когато открива, че той липсва. Освен него Нора Чолакова-Керекчийска намира изпразнени няколко плика с пари, на стойност около 2000 лева, предназначени за 9-годишния им син. Тогава осъзнава, че и домът им е бил ограбен. 

"Няма как да е било същата вечер, защото ние си бяхме вкъщи. Нямаше ни през нощта срещу миналия четвъртък (04.04) и събота (06.04) срещу неделя (07.04). При първото ни отсъствие мъжът ми се върна в апартамента рано сутринта на 4-ти април, а през уикеда се върнахме в неделя вечерта. Липсват още швейцарски часовник, може би и дребни бижута", разказа тя.

"Сега вече, когато връщам лентата назад, се сещам някакви неща. Дръжката на външната ни врата на апартамента е от вида топки, които нямат нужда от допълнително заключване. Въпреки това, ние винаги го правим поне по 2-3 пъти. Преди 7-8 до 10 дни обаче, когато се прибрах, не беше заключено допълнително и се учудих", обясни Нора Чолакова-Керекчийска.

Тя добави, че според нея всичко тръгва от 23-ти март, когато съпругът й изгубва ключовете си за дома им. На връзката имало ключ, както за вратата на входа на блок 111 в кв. "Люлин-10", така и за апартамента. Бравата им била малко по-специфична и затова ключът се отличавал от другите, бил по-дълъг.

"Според мен е имало информация и са ни следели", заключи журналистката.

От СДВР потвърдиха пред "24 часа", че сигнал за случая с откраднат автомобил от софийския кв. "Люлин-10" е постъпил при тях на 09.04. (вторник). Те уточниха, че в момента тече досъдебно производство, заради което не могат да дадат повече подробности.