Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Деси Плевнелиева говори на откриването, на което бяха представени данни, че обучението и професионалната реализация навън се оценяват като малко по-добри от тези у нас.
Деси Плевнелиева говори на откриването, на което бяха представени данни, че обучението и професионалната реализация навън се оценяват като малко по-добри от тези у нас.

Съпругата на президента на републиката (2012-2017) Росен Плевнелиев - Десислава Банова-Плевнелиева, е лице на инициатива на СУ “Св. Кл. Охридски”. Тя е наречена “Твоето бъдеще е тук. Успехът е в България” и целта ѝ е да популяризира възможностите на младите хора да учат и да се развиват професионално в България. Инициативата събира студентите и бизнеса.

Деси Банова-Плевнелиева работи отдавна за каузата младите да успяват в родината. На вдъхновяващите примери тя посвети рубриката си “Истории на успеха”, която правеше по Нова тв и “24 часа”, преди да роди сина си Йоан Плевнелиев на 1 октомври 2018 г.

Като част от инициативата на Алма матор е сформиран борд на настоятелите с цел подкрепа от страна на лидерите на мнение в нашата страна към каузата за задържането на младите и образовани кадри и осигуряване на професионални перспективи за тях. Освен Деси Банова-Плевнелиева в състава на борда е и доц. Теодор Седларски, декан на Стопанския факултет на СУ, и други общественици.

“Твоето бъдеще е тук. Успехът е в България” има сайт https://successinbulgaria.bg/ и фейсбук страница.

На откриването бяха представени данни, които сочат, че както обучението, така и

професионалната реализация в чужбина се оценяват като малко по-добри от тези в България. Точно обратното обаче е мнението на младите относно потенциала за кариерно развитие, като само 12% са на мнение, че той е по-добър в чужбина спрямо 32%, които считат, че ще имат възможност да изградят добра кариера у нас.