Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мъж и жена от Варна, обвинени в производство и разпространение на наркотици, се споразумяха с прокуратурата на ефективна и условна присъди. Решението е окончателно и влиза веднага в сила.

Споразумението бе одобрено от състав на Варненския окръжен съд. Според него 36-годишния Тихомир Ив. и 43-годишната Елица П., са осъдени за държане на прекурсори, производство и разпространение на наркотици. Според обвинението а 29.08.2018 г., двамата в съучастие държали прекурсори, съоръжения и материали за производство на високорисково наркотично вещество с цел разпространение – метамфетамин с нетно тегло 29,09 грама, на обща стойност 727,25 лева. Освен това у Тихомир отделно са намерени марихуана и метамфетамин на обща стойност 124,75 лева. У Елица пък открили още метамфетамин на обща стойност 602,50 лева.

Със споразумението се прекратява наказателното производство срещу двамата. Елица прие 2 години условно с 4 години изпитателен срок и глоба от 10 000 лева. А Тихомир ще лежи години и 8 месеца зад решетките и ще плати същата глоба.