Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пламен Нунев ще оглави комисията по обществен ред и сигурност на Народното събрание.

Това съобщи Цветан Цветанов пред журналисти в парламента на въпрос на "24 часа". Той оваканти депутатското си място преди 2 часа и половина, след което проведе срещи с всички лидери на парламентарни групи. Имал намерение да види и Корнелия Нинова, но тя не идва на работа и води депутатите си от време на време в НС като посетителска група, обясни Цветанов. Той призова БСП да престане с протеста и напомни, че мястото народния представител е в НС.

"Вчера чух от Корнелия Нинова и от Крум Зарков куп неща за себе си - какво се случва и какво съм правил. Аз съм един нормален човек, но един работоспособен човек, и това, че правя много добре организацията и разговорите, диалога, който имам със структурите - това е реална връзка и тя е постоянна, не само в предизборния месец. Точно затова аз съм една жива връзка на проблемите, които хората споделят. Търся начин да реша тези проблеми. И колкото по-високо е политическото ниво на един политик, толкова повече са възможностите да помогнеш на хората", подчерта Цветанов. И допълни: "Изпитвам уважение към г-жа Корнелия Нинова и към г-н Крум Зарков, въпреки тази омраза, която имат към ГЕРБ. Но с омраза политика не се прави."

"Аз бих могъл да задам въпроса: "Как може човек с обвинение за пране на пари да оглавява листата на БСП?" Когато се зададе въпрос по тази тема, Нинова казва, че това е борецът за справедливост и за свобода. Нека оставим компетентните органи, презумпцията за невинност е важна. Но нейните упреци, които вчера бяха отправени към мен, не зная на какво се базират. И днес мога да кажа, че не съм извършил никакво престъпление. Оказва се, че стойността на разликата, която аз съм доплатил, е доста по-висока от това, което беше тиражирано и с което беше облъчено публичното пространство. Но една лъжа, една спекулация, повторена 100 пъти, вече става реалност - нещо, което хората приемат за истина. Точно затова направих това, което е най-важното - тежко решение, но зная, че това е правилното, защото не трябва да се хулят политиците", заключи Цветанов.

Не може да се занимаваме с този битовизъм, който в момента витае като основни политически тези, настоя зам.-шефът на ГЕРБ. И напомни темите, по които трябва да се говори преди европейските избори - по пакета "Мобилност", за това какво ще направим в новия програмен период, дали можем да обединим усилията си срещу Европа на две скорости. Трябва да търсим мостове с други държави и сестрински партии, консолидация на лидерите на ЕНП, на ПЕС и на либералите в подкрепа на България и на държавите от региона, които трябва да се присъединят към ЕС. 

КСНС трябва да бъде свикван на всеки три месеца, а ние вече от месец май 2018 г. ние нямаме консултативен съвет, напомни Цветанов. И препоръча въпросът да се отнесе към държавния глава Румен Радев, чиято е инициативата.