Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

На летище Варна е задържан 50-годишен китаец, осъден в съседна Румъния за пране на пари и обявен за издирване с европейска заповед за арест. Състав на окръжния съд в морската столица остави Джан Я. в ареста до пристигането на всички необходими документи за делото му за екстрадиция.

Джан е осъден на 7 години затвор и присъдата му е влязла в сила. Престъплението, за което е бил осъден 50-годишният чужденец е описани от румънските съдебни власти като „умишлено и многократно изпиране на пари, като се има предвид, че прехвърлените пари в Китай са били събирани от Джан Я. от щандове“.

Съдебният състав на Варненски окръжен съд, като съобрази всички представени доказателства и становища прецени, че искането за временно задържане на Джан Я. е съобразено с изискванията на Европейската конвенция за екстрадиция, както и че е налице валидна заповед за арест.

ВОС определи мярка за неотклонение „задържане под стража“, за да бъде гарантирано явяването на лицето на делото, на което ще се разглежда по същество искането на румънските власти за екстрадицията му.