Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Всеки ден минавам през този тунел, а преди 2 седмици чаках и тролей на спирката в него. Не спрях да си мисля как някой ще връхлети и ще ме помете, и се гърчих от ужас, докато не дойде клетия тролей и се качих. И оня ден, като чух, че кола е помела спирката и е ранила човек, естествено, си казах - ЗНАЕХ СИ!!! От МВР казаха, че било поради "несъобразена скорост" и невъзможност на шофьора да вземе завоя.

Първото ми се стори абсолютно възможно, но второто малко ме усъмни - и днес минах оттам с изричната цел да разгледам отблизо мястото, ама с кола. И що да видя, скъпи съграждани? То се оказа, че завоят е далеч преди спирката, а и е доста широк, и за да не можеш да го "вземеш", се искат сериозни съответни условия. Но далеч по-интересното е, че там, съвършено ВНЕЗАПНО и без да очакваш, както си караш в дясната лента и приближаваш спирката, се навираш в онези същите разделители, по подобие на така наречената велоалея на Раковски, натопорчени в нищото. Без да подозираш, без да знаеш за тях, НИЩО.

Просто до един момент има лента и след това НЯМА ЛЕНТА, а има шибани гумени израстъци, в които, ако се блъснеш, изхвърчането ВЪРХУ спирката ти е гарантирано. Няма нужда да казвам, че половината разделители са счупени, освен това НЕ ВЪРШАТ никаква работа (въпреки че на някого в общината му е протекъл мозъчен процес, че те ще са страхотни, за да обособят място за акостиране на тролея), и, въобще, могат единствено да способстват за това да има повече катастрофи в един тунел, а не да има по-малко.

Това е поредното малоумие в тоя град и вече наистина имам усещането, че всички така наречени "иновации" и модернизации се инициират, планират и изпълняват от умствено предизвикани хора с единствената цел да симулират дейност и за да има някакви нахвърляни неща из града. Бетонови триъгълници, гумени разделители, шперплат, плочки като от главната на Шумен - whatever. Просто там... да има нещо. Па който оцелее - оцелее.

От фейсбук