Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съседът на Делчев показва дупката, която апашите са пробили
Съседът на Делчев показва дупката, която апашите са пробили

Отвор с размери 60 на 50 см направиха крадци в стена на къща в Катуница. Апашите използвали кирка, която намерили в двора.

"Първо са опитали да разбият металните решетки на прозорец, но не са успели. Явно на момента им е хрумнало да проникнат през зида. Отнело им е доста време, тъй като е дебел", обяснява собственикът Йордан Делчев. 60-годишният мъж е началник на производство в предприятие в съседното село и всяка сутрин тръгва в 7, 40 ч. Домът му е в края на Катуница и няма много съседи. Според него обирджиите са местни и са добре запознати с графика му и с този на най-близкия му комшия Никола Трендафилов, който е охранител и е на смени. На 20 март т.г. и двамата са били на работа. По тази причина крадците необезпокоявано разбили външната стена към една от стаите. Избутали тежък гардероб и влезли вътре.

"Прибрах надвечер и намерих всичко с главата надолу. Нямаше кътче непреровено. Всички дрехи бяха претърсени, дори мръсното бельо от пералнята са проверили", описва бъркотията Делчев. Той е убеден, че престъпниците са търсели пари. Само банкноти изчезнали от дома му при предишните два обира през 2017 и 2018 г. Първия път му задигнали 78 лв. и 20 кутии цигари, а втория - 2400 лева и същото количество папироси. След кражбата м.г. Делчев вече не държал пари в къщата. По тази причина и апашите не са намерили нищо. Тръгнали си, без да вземат други вещи. При огледа криминалистите са установили, че престъпниците са били с ръкавици. Носели са специални дрехи, тъй като нито едно влакно не е останало от тях по отвора в стената. Открити са само стъпки, от които става ясно, че са били двама души.