Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Абе има една реклама на едни хапчета nova night за добър сън. Нека ви кажа какво виждаме в нея - виждаме един изтерзан мъж, който не може да спи. Разбираме, че има проблеми. "Работата, децата, ЖЕНАТА". В смисъл - тежко му е, в работата само проблеми, децата му се качват на главата и on top of that - и жената му пили нервите, както си му е редът. И той не може да спи и брои овце, и се върти, и въобще - много ни става неприятно и мъчно за тоя кахърен човек, дето такива големи проблеми има и си е загубил съня заради тях.

И накрая чуваме едно чудесно, чудесно изречение. "А НАЙ-МНОГО МЕ ДРАЗНИ ТЯ КАК СЛАДКО СИ СПИ". И се почва едно бутане и ръчкане и будене на тая жена, която си спи сладко, щото тя проблеми няма, а само ги създава, и кво друго да направиш с нея, освен да я събудиш в 3 през нощта и да й подържиш сметка за това.

Сега, аз не искам да звуча като черна станция (а може би точно това искам), но умишленото лишаване от сън е един от основните методи на тормоз във връзка с насилие. Питайте жени, които са били или в момента са в такава връзка. Прочетете малко. Напишете sleep deprivation и му ударете едно четене за 10-на минути.

Точно толкова отнема, за да разбереш, че това е супер тъп сценарий за реклама на каквото и да било.

Правете си рисърча и ако не можете да образовате хората по някакъв начин, поне не им показвайте токсични модели на взаимоотношения, представяйки ги за напълно нормални.

Да будиш партньора си посред нощ, защото той спи сладко, а ти - не, е тормоз. И, не, не е смешно, не е яко и не е готино. Тъпо е, просташко е и е вредно, особено когато го въртиш в праймтайма и го налагаш като нещо нормално. НЕ Е НОРМАЛНО.

И генерално правилното нещо е, когато имаш проблеми и не можеш да спиш, да идеш на лекар или терапевт, а не да си го изкарваш на близките посредством тормоз. Другото е психопатия.

*От фейсбук!