Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Председателят на ЕП Антонио Таяни, кандидатът на ЕНП за шеф на бъдещата Еврокомисия Манфред Вебер (от двете страни на Бойко Борисов) и внучката на брата на Атанас Буров - Иванна Стоянова, участваха в церемонията заедно с всички евродепутати от ГЕРБ.
Председателят на ЕП Антонио Таяни, кандидатът на ЕНП за шеф на бъдещата Еврокомисия Манфред Вебер (от двете страни на Бойко Борисов) и внучката на брата на Атанас Буров - Иванна Стоянова, участваха в церемонията заедно с всички евродепутати от ГЕРБ.

Яд ме е, че правим добри неща, а скандалът с имотите ни удари сега, коментира премиерът, откривайки бюст на Буров в Европарламента

Една историческа несправедливост беше изтрита. Буров пръв прозира, че нашето място е в Европа. С тези думи Бойко Борисов откри бюст паметник на големия български държавник в Европейския парламент в Брюксел.

“Тези, които унищожаваха българската интелигенция, пак напъват. Техните деца напъват да дойдат тук. Забравихме ли колко семейства бяха унищожени и че живеехме в страх?”, продължи премиерът. Буров го сочат с пръст, че бил буржоа. А те какви са били - червената буржоазия след 1945 г.? Кои бяха най-хубавите жилища в България? Кой живееше на “Оборище”, в най-скъпите квартали - “Лозенец”, “Изток”? Родителите на днешните борци за демокрация”, отговори си сам Борисов. А на нас в село Банкя ни казваха, че английски не трябва да се учи и че на мерцедеса му е кофти двигателят, добави той.

“Яд ме е, толкова добри неща правим, че просто ни отива енергията – така, всеки ден. Министерският съвет отпусна 53 млн. лв. за великденски надбавки за пенсионерите. След като оправихме малките болници, възложил съм на министър Ананиев да ми поправи методиката за възнагражденията на медицинските специалисти. Защото даваме огромни пари в здравеопазването, само че шефове на болниците си дават ДМС-та и парите не стигат до сестрите”, премина премиерът към скандалите от последните дни.

“Мога само да уверя, че ГЕРБ винаги са взимали правилни решения. И това, че другите са маскари, нас не ни засяга. Свикнали сме на всякакви корупционни схеми, нагледали сме се, въпросът е ГЕРБ прави ли така?”, зададе си сам въпрос Борисов, попитан за имотните сделки на известни лица от управляващата партия.

Цветанов също трябва да си направи изводите откъде дойде тази атака и по това време. Но това пак не ни оправдава. Няма да говорим дали е законно, или не. Трябва да е законно. Не са малки деца. Мъчно ми е, че направиха толкова добри неща, а този скандал сега ни удря", каза Борисов.

Той говорил с втория човек в ГЕРБ по телефона, но темата не била приятна за премиера и затова той щял да чака прокуратурата и КПКОНПИ да се произнесат. “Трябва да подкрепя и колегите от ГЕРБ, защото те ми казват: “Ти режеш глави и гониш, а другите лидери подкрепят дори виновните”, обясни министър-председателят сложната си лична ситуация.

Цветан Цветанов поздравява малко момиче от формация “Нестинарче”, която посети парламента.
Цветан Цветанов поздравява малко момиче от формация “Нестинарче”, която посети парламента.

Цветанов: Всичко ще го има в

декларацията ми, с опорни точки

ме атакуват 2 месеца преди вота

Президентът смята, че случаят с апартаментите удря цялата политическа класа

След като Румен Радев вече взима страна, всеки може да си направи равносметка 2 месеца преди изборите каква е опорната точка, по която ще се движат нашите политически опоненти. Така председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира изказването на президента по казуса с апартаментите му.

“Случаят с апартаментите далеч надхвърля параметрите на една имотна сделка и пряко рефлектира върху доверието към политическата класа и държавността”, заяви по-рано в Кюстендил държавният глава. Радев припомни, че преди 2 месеца призовал КОНПИ и другите органи “да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта”, и предупреди, че “ако това не се случи, търсенето на справедливост и на възмездие може да излезе извън рамките и механизмите на закона”. “Няма как тази антикорупционна комисия, която е назначена и контролирана от Цветанов, да разследва Цветанов по беззъбия закон, наложен от самия Цветанов”, каза Радев.

Президентът Румен Радев, омбудсманът Мая Манолова и депутати бяха сред гостите на “Кюстендилска пролет”.
Президентът Румен Радев, омбудсманът Мая Манолова и депутати бяха сред гостите на “Кюстендилска пролет”.

“Има закони, които са спазени. Има замяна, която съответства на българското законодателство. Има доплащане, което е сума, по-голяма от квадратурата, която е като разлика. Оттам нататък нека да оставим тези, които могат, да дадат правилния отговор, защото тази тема е продължение на опорната точка на БСП”, заяви пък Цветанов. Той обясни, че всичко ще бъде описано в декларацията, която подава като депутат. И посочи, че атаките към него винаги са в предизборен период.

Цветанов каза още, че закупеният през 2018 г. от него апартамент не е на преференциални цени, и допълни, че не знае на какви цени продава компанията.

От ГЕРБ пък подозират, че споразумението им със СДС за общо явяване на десните на евроизборите е активирало сближаването на ДСБ и “Да, България” с БСП. От това обаче според хората на Борисов печелят само червените, защото идеята им е да се говори за апартаменти, а не за кампании и отстояване на позиции в Европа.