Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Районна прокуратура - Луковит внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за причиняване на телесна повреда на познат.

Обвинението срещу И. С. е за това, че на 14 януари 2018г. около 2 часа в с. Бежаново, област Ловеч, в дома на Х. С. умишлено причинил средна телесна повреда на П. К., изразяваща се в многофрагментно счупване на носни костици, довела до постоянно разстройство на здравето неопасно за живота - престъпление по чл. 129 от НК.

Вечерта на 13 януари в дома на Х.С. се събрала компания, в която били пострадалият и неговата приятелка. Без да е поканен към компанията се присъединил и обвиняемият. Въпреки, че бил във видимо нетрезво състояние, домакинът го поканил да остане и му сипал питие.

В определен момент И.С. започнал да дърпа за ръката приятелката на пострадалия. П.К. го извикал навън и попитал какъв е проблем. Обвиняемият отговорил, че няма такъв и обещал повече да не се заяжда. П.К. влязъл отново при другите, а след него влязъл и И.С. Без да обели дума той ударил в лицето П.К. Останалите младежи извели нападателя навън и го изпратили да си ходи.

Тъй като от по лицето на П. К. се стичала кръв, той седнал на стълбите. Тогава обвиняемият се върнал и го ритнал главата. От ударът П. К. паднал на земята и изгубил съзнание. Приятелите му се намесили и изгонили нападателя, а пострадалият бил откаран в ЦСМП-Луковит, след което постъпил в Клиника по неврохирургия на УМБАЛ.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.