Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вижте кадри на палеж на кола с 2 туби бензин във Видин Кадър: YouTube

Маскиран с ръкавици се приближава до автомобил с 2 туби бензин, поставя ги на предния и задния капак на колата, след това запалва пликче с вещества, прикрепено до тубите, и бяга. Това се вижда от кадри, заснети от охранителни камери, с които "24 часа" разполага, как мъж подпалва кола във Видин. 

Запалителното вещество в пликчето, закачено на тубите, е смес от 2 химични елемента. Към едно вещество се инжектира друго, в комбинация с бензин на практика се получава бомба, както се вижда във видеото. Престъплението е от лятото на 2017 г. и засега се води неразкрито.

Полицейски източници ни разказаха, че по същата схема е щяло да изгори Граничното полицейско управление във Видин, чийто палеж бе предотвратен от МВР и прокуратурата. 2-мата уличени са обвинени и са зад решетките.

За предотвратения палеж на граничното управление във Видин разказаха зам. главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов в началото на март. Причината - имали задачата да направят анализ на случващото се във Видин. В края на 2018 г. била запалена колата на разследващ полицай от граничното управление. Бил направен и опит да бъде унищожен апартаментът му, но тогава бандитите объркали жилището му.