Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Всички много се смеят на полицаите, които сами са се напръскали със сълзотворен газ, но аз се припознавам в тази история и въобще не ми е смешно.

Дори не мога да кажа "Който се чувства толкова умел в тоя живот, пръв да хвърли камък", защото съм хвърляла камък и знам, че дори хвърлянето на камък изисква житейско разбиране отвъд обичайните умения.

Човек, на когото са му изпадали чорапи от крачолите, обръщал е маси върху официални рокли и е крещял на други хора, че не са си свършили работата, защото е объркал януари с април, няма никакво право да вини полицаите.

Мога само да се радвам, че не съм била полицай в тоя случай. И че никой не е заснел на камера поредицата от свръх нелепи изблици на поведение, които биха накарали хората да ме смятат за абсолютно малоумна.

Радвам се, че живея в общество на сръчни и адекватни хора. Но искам да подчертая, че познавам такива, които са си хвърляли ключовете в контейнери за боклук и се е налагало да влизат в тях и да ги търсят. Хора на много сериозни позиции.

И се радвам, защото иначе ми е самотно.

Май пак е време за една история, дето няма да ми омръзне да в разправям.

В нощта на белия автобус 2013-а ми разбиха главата и ходих да ме шият в Окръжна.

Няколко дни по-късно отивам на контролен преглед с колата и ме спират полицаи за проверка. След кратко оглеждане ме разпознават и започваме да си говорим. Те са ме гледали при Цветанка Ризова, благодарят, че не съм казала нищо лошо за полицията.

Обясняват ми че през ден са охрана на протеста по 12 часа, а после патрулка.

“Уморени сме много. Държат ни като животни. И не дават храна. Позволиха ни да влезем в Народното събрание да си купим сандвич с наши пари. Ама като не си депутат нямаш намаление и една филия с масло и салам шест лева. Разделихме си я.”

Бяха млади, стегнати и любезни момчета. Много им беше кофти от всичко.

Не че някога съм казвала лоша дума за полицията, но от тогава ептен немам желание.

И знам, че полицаите ви се струват дебели, корумпирани и смотани, ма то па и вие не сте за чудо и приказ. Виждала съм ви, нали.

*От фейсбук