Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Объркана история между длъжник и кредитор завърши с обвинителен акт за грабеж срещу първия. Варненската окръжна прокуратура ще изправи пред съда 32-годишният Васил Тодоров, който ще отговаря за грабежа на златни обеци и дамска чанта, в която имало портмоне с документи, мобилен телефон и дебитна карта, от която изтеглил 400 лв.

Васил дължал пари на свой познат, който се казва Румен. На 8-и септември миналата година двамата се засекли случайно в игрална зала в кв. "Владиславово". Румен бил там заедно с приятелката си Геновева. При срещата между мъжете Румен се ядосал и вдигнал скандал на Васил, че не му е върнал дълга, а е намерил пари да залага. Васил обаче забелязал, че приятелката на кредитора му носи масивни златни обеци и решил да я обере, за да си изчисти сметките. След полунощ Румен изпратил Геновева близо до блока, в който живеела, и се върнал отново в игралната зала. Васил проследил жената и когато тя стигнала до контейнерите за смет, изскочил, хванал с ръце обиците й и ги издърпал от ушите й. След това съборил жената на земята и издърпал със сила дамската чанта от ръцете й. В чантата на Геновева имало дебитна карта със записан ПИН-код, мобилен телефон, ключове и портмоне със 70 лева.

Васил спрял до една от къщите в квартала. Видял, че срещу него се задава негов познат от махалата - Азис. Васил го помолил да му помогне да изтегли пари от банкомат, като го уверил, че картата е на неговата съпруга. Така Азис изтеглил първо 100 лева, а след това още 300 лева. По настояване на Васил бил направен и трети опит за теглене, но заради изчерпан дневен лимит трансакцията не била осъществена.

С парите в ръка Васил и Азис се купили цигари, енергийни напитки и закуски. След това се отправили към къщата на лелята на Васил, където се дрогирали. Малко по-късно се обадил на Румен по телефона и му казал, че ще си върне заема. Васил дал обиците на Геновева и още 20 лева и казал на Румен, че сметките им са чисти. На другия ден Румен заложил обиците срещу 270 лева в заложна къща, а подсъдимият заложил телефона на Геновева.

Схемата била разплетена от Азис, който бил помолен от Васил ден по-късно да изхвърли портмоне, което уж бил намерил на улицата. В него била счупената на две лична карта на жената. Вместо това, Азис занесъл портмонето в полицията.