Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сергей Станишев КАДЪР: bTV
Сергей Станишев КАДЪР: bTV

"Не се чувствам като паднал от мотора. За мен това е една пропусната възможност за БСП да спечелим изборите."

Така коментира лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев в студиото на Би Ти Ви ситуацията в БСП, чийто национален съвет гласува в неделя Елена Йончева да е водач на листата на евроизборите вместо това да са двамата със Сергей Станишев, които събраха най-много номинации в партията.  

"Ясно е, че Елена и аз сме фаворитите за листата, имахме най-много номинации. Затова предложих да имаме челна двойка, защото очевидно има напрежение. Това не бе подложено на гласуване", каза Станишев. 

Той заяви още, че не са си говорили с лидера на БСП Корнелия Нинова от месеци, защото чакал инициативата от нея. 

"Не се чувствам предаден, а подкрепен от 45% от националния съвет. Доверието на тези хора, застанали зад мен, няма да го предам. Има напрежение в партията, тази кампания създаде разделителни линии", каза Станишев.

"Очевидно това (негласуването на предложението двамата с Елена Йончева да са водачи на листата - б.а.) е лично виждане на Корнелия Нинова. Ще видим на следващ пленум. Еми по тази логика няма нужда лидерът на БСП да е депутат", каза Станишев по повод репликата на Корнелия Нинова, че не е задължително Сергей Станишев да е евродепутат. 

 "Европейските избори са демонстрация на силата на ядрата. Целта е да се привлече ядрото, а не периферията. Винаги резутатът на БСП на евроизбори е бил по-нисък от този на национални избори. Затова целта е на евроизбори да събереш поне ядрото", каза Станишев. 

"Не се чувствам обиден и поздравих Елена Йончева. Тя тепърва ще види колко е трудна тази задача, благодарих й че тя подкрепи моето предложение да бъдем гласувани в пакет", каза още Станишев.  

"Можеш да печелиш вътрешни гласувания със сила и да печелиш резултат. Но въпросът е хората отвън да виждат, че БСП има кауза. А не да създаваме впечатление, че ние сме изпокарани", каза още Станишев.