Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Маями СНИМКИ: Pixabay
Маями СНИМКИ: Pixabay

Продажбите на имоти и отдаването им под наем обаче не спадат

Маями, САЩ, е една от най-посещаваните дестинации в света. Той обаче е сред многото застрашени крайбрежни градове, които могат да бъдат потопени частично под вода и да станат необитаеми до 80 години, според учени. 

Маями и известният плаж "Маями бийч" вече страдат от сериозни наводнявания, дори и да не вали, а само заради покачването на морското равнище, уточняват от Business Insider.

По-ниските части от града са обградени от надигащи се води, а земята отдолу е предимно варовик, което означава, че в крайна сметка водата може да се издигне през нея.

"Маями, както ни е познат днес, вероятно няма да съществува в края на века", коментира писателят Джеф Гудел. "Може да бъде една умалена версия на Маями с къщи с платформи и плаващи конструкции", допълни той.

Оценките варират в зависимост от точното измерване на покачването на морското равнище, но Националната океанска служба на САЩ посочва, че до 2100 година нивото на световния океан може да нарасне с 6 фута. Според НАСА средната надморска височина на Маями е 6 фута над морското равнище.

И тук не се споменават бурите, за които много учени са съгласни, че могат да станат все по-интензивни и с повече валежи, дължащи се на глобалното затопляне. 

Но тези мрачни прогнози за бъдещето на Маями не пречат на бизнеса с недвижими имоти. Все повече хора и семейства от щатове с по-високи данъци като Ню Йорк, Ню Джърси, Калифорния и Илинойс се местят в района. Причината е, че във Флорида доходите не се облагат с данъци. "И много от тях искат да са на първа линия на океана", споделя брокер.

"Клиентите ми не си купуват домовете според това какво може или не да се случи след 100 години", допълва друг специалист по продажби. "Те искат да се наслаждават на богатството си сега, заедно с близките си".

"Маями бийч"
"Маями бийч"