Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Христов СНИМКА: Лиляна Трънкова
Христо Христов СНИМКА: Лиляна Трънкова

Христо Христов, който преби 14-годишната си дъщеря Девора, остава в ареста с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Това реши състав на Варненския окръжен съд като последна инстанция.

Той е привлечен като обвиняем за закана с убийство в условия на домашно насилие спрямо и за неизпълнение на съдебна заповед за защита.

Според обвинителния акт на Варненската районна прокуратура, на 1 март 2019 г., в дома си Христо нанесъл множество удари и отправил закани спрямо дъщеря си. Заканата за убийство в условия на домашно насилие се явява тежко умишлено престъпление, за което в НК е предвидено наказание „лишаване от свобода“ до 6 години.

И този съдебен състав прецени, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, като беше отчетена предишната съдимост на 45-годишния мъж. Той има две влезли в сила присъди за престъпления, идентични с тези, за които и в настоящия момент се изправя пред съда. От справката за съдимост на Христо Христов е видно, че настоящите деяния се явяват извършени в рамките на изтърпяване на наложените наказания „пробация“. Съдебният състав на Окръжен съд – Варна взе предвид и поведението на обвиняемия, който след подаване на сигнала за инцидента е опитал да избяга от органите на реда.

Христов е морски офицер, собственик на хотел "Девора" в к.к. "Чайка". До побоя се стигнало, след като девойката, която дошла да живее при него след развода на родителите си, откраднала 2000 евро, част от които пратила на майка си, а друга на приятелки. Христов и бившата му съпруга години наред водят съдебна битка за трите им деца, момченце на 8, 14-годишната Девора и 16-годишната Ванеса, която живее при баща си. По думите на Ванеса по-малката й сестра била проблемно дете. Момичето е решило да напусне майка си, при която живеело в Силистра и да заживее при баща си. Дори пуснало жалба срещу майка си за домашно насилие с обвинения, че е бито с точилка. На свое заседание комисия към Агенция "Закрила на детето" във Варна реши да настани 14-годишната девойка в кризисен щаб във Варна, където с нея да работят експерти.