Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пол Манафорт СНИМКА: Ройтерс
Пол Манафорт СНИМКА: Ройтерс

По-малко от седмица след като беше осъден на 47 месеца затвор за финансови престъпления, бившият шеф на предизборния щаб на Доналд Тръмп ще получи днес нова присъда срещу себе си по друго дело, предаде ДПА.

Пол Манафорт ще бъде осъден за заговор срещу САЩ и заговор за възпрепятстване на правосъдието чрез опит за въздействие върху свидетели. Манафорт, който през септември се призна за виновен по тези две обвинения, може да получи до 10 години затвор, предава БТА.

Тази присъда, която ще бъде произнесена в съдебна зала във Вашингтон, може да бъде добавена към 47-те месеца за финансовите престъпления. Но съдията Ейми Бърман Джаксън може да разреши на 69-годишния Манафорт да изтърпява двете наказания едновременно.

След като се призна за виновен по делото във Вашингтон, бившият приближен на Тръмп, се съгласи да сътрудничи по разследването за руската намеса в президентските избори през 2016 г. Споразумението с прокуратурата бе с цел да осигури на Манафорт по-лека присъда, но през февруари съдията Джаксън каза, че той е нарушил споразумението.