Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Венцеслав Караджов
Венцеслав Караджов

981 страници собственоръчно написана жалба е депозирал полицаят Венцеслав Караджов в пловдивския апелативен съд. Там той атакува доживотния затвор, който получи на първа инстанция за двойното убийство на родителите си.

"На делото искаше да каже много неща, но не му беше позволено. Затова го посъветвах да ги напише. В затвора няма компютър", обясни адвокатката му Зоя Тошкова. От своя страна защитничката е изложила мотивите си на 60 страници. Според нея присъдата на окръжните магистрати се гради само на предположения. Липсвали преки доказателства, че Караджов е извършител.

Не са открити барутни частици по ръцете му, както и негови отпечатъци по вратата на къщата, където са живеели майка му Божура и баща му Цветан. Телата им бяха открити на 17 май 2016 г. в дома им на ул. "София" 68-а в Пловдив от тяхна съседка. Мъжът е бил застрелян с 3 куршума, а съпругата му - с 5. Оръжието на престъплението обаче все още не е намерено. Разследващите са категорични, Венцеслав Караджов е екзекутирал родителите си заради къщата. Той държал да му я припишат приживе, а Божура и Цветан пък настоявали да ги наследи след смъртта им. Полицаят твърди, че е невинен.

По време на процеса непрекъснато си водеше записки, а при произнасянето на доживотната му присъда на 28 септември м. г. дори се усмихваше. Делото му в апелативния съд е насрочено за 26 март. Тогава ще бъдат преразпитани трима съдебни медици, които са участвали в аутопсията на двете жертви.