Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сергей Станишев в Пловдив  СНИМКИ: Анелия Перчева
Сергей Станишев в Пловдив СНИМКИ: Анелия Перчева

Ако победим на евровота, ще имаме всички условия за предсрочни парламентарни избори и да спечелим местните. Това заяви преди минути пред пловдивските социалисти лидерът на ПЕС Сергей Станишев. Заедно с евродепутатите от БСП Георги Пирински, Петър Курумбашев и Момчил Неков той е гост на пловдивските социалисти

"За евроизборите БСП трябва да започне максимално бързо реална кампания, защото нашите опоненти не спят. Много важно е бързо да приемем номинациите и да се фокусираме върху кампанията, която ще е много кратка. Да не подценяваме тези избори, тъй като те ще рефлектират както върху съдбата на БСП, така и на България", посочи Сергей Станишев.

По думите му, важно е европейските социалисти да спечелят повече места, тъй като дори и БСП да победи на национално ниво, ако няма подкрепа в Европа,управлението й ще бъде смачкано.

Домакин на форума е областният председател на БСП Георги Гергов. 

"По моите наблюдения и посещения сякаш европейските избори не ни засягат за пореден път. Ние трябва да знаем какво правим сега и след това", каза Гергов.

В момента пред пловдивските социалисти отчет дават 4-мата евродепутати, след което ще започне закрито за медиите работно съвещание.