Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжният съд в Пазарджик постанови постоянна мярка за неотклонение " задържане под стража" за Андон Чардаков, който е обвинен, че в сряда, в панагюрското село Попинци, е пребил и намушкал с нож 70-годишния пастир Стоян Стоянов. Пострадалият е в болницата в Панагюрище, където лекарите продължават да се борят за живота му, съобщи по време на съдебното заседание окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов.

Причина за жестоката агресия на Чардаков, срещу който е повдигнато обвинение за опит за убийство, е че няколко от козите на тежко ранения пастир влезли в негов имот. Срещу съучастник в побоя над пастира не е повдигнато обвинение, защото е настанен в болница с високо кръвно налягане.

Според адвоката на обвиняемия Чардаков той страдал от разстройство на личността и това щяло да се изясни в хода на разследването. На делото стана ясно още, че това не е първа проява на агресия от страна на задържания към семейството на тежко ранения пастир. Преди време Чардаков залял с бензин дъщерята на пострадалия Стоян Стоянов и като по чудо не успял да я подпали.

Определението на окръжния съд в Пазарджик подлежи на обжалване пред апелативния в Пловдив.