Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лицето на Майкъл Джексън се появи в "Момо"-стил в Мексико. Прилича на статуя със страховито излъчване, пише "Дейли мейл". 

Мексиканските власти бяха принудени да отправят послание към гражданите като ги увериха, че това е вирус. Във видеото се вижда фигура на вече покойния изпълнител Майкъл Джаксън, който заплашва, че ще влезе в стаята на децата в 3 ч. сутринта и ще крещи.

На видеото се чува и хитът Billie Jean.   

Кадър: YouTube (Denver7 – The Denver Channel)
Кадър: YouTube (Denver7 – The Denver Channel)
 

В един момент камерата се отдалечава от лицето на краля на попа и се чуват страшни писъци. Главата му се поклаща наляво и надясно, музиката отново започва и след това камерата се приближава към кървавите очи на Джексън.

Страховитият образ на певеца е създаден през 2009 г., когато той умира и видео с неговите движения се появява в интернет пространството. Тази "статуя" се превърна и в много разпространявана картинка из социалните мрежи. 

„Децата и тийнейджърите го споделят, защото е модерно, но това поражда проблеми със съня, паника или тревожност.“

Предизвикателството е наречено "Аюуоки". Името идва от песента на Майкъл Джексън - Smooth criminal. "Аюуоки" звучи като "добре ли си", спелувано фонетично на испански. 

Джексън пее "Ани, добре ли си?" в Smooth Criminal.

Аржентинският новинарски сайт Infobae твърди, че създателите на статуята искали анимираната скулптура да е на Елвис Пресли, но по неизвестна причина се оказва облечена като краля на попа.

Някои потребители откликват на предизвикателството. Мъж е публикувал в социалните мрежи снимка на себе си, държейки пистолет в леглото, чакащ да се появи фигурата на Джаксън.